avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate ov1d1u

Activitate ov1d1u

Mulțumesc mult de răspuns. Din ce am citit și eu (însă nu știu dacă articolele respective mai sunt de actualitate sau privesc măcar cazul de față) ampriza ar fi componentă a drumului public, alături de zonele de siguranță și zonele de protecție, însă nu mi-e clar dacă ampriza poate fi proprietatea privată a cuiva (cum e cazul zonelor de protecție) și ce se întâmplă dacă e: ai voie, de exemplu, să-ți lași mașina parcată acolo sau se consideră o încălcare a proprietății private?
Bună ziua,

Întrebarea asta vine după o mică ceartă cu un vecin care într-un final s-a rezolvat amiabil, dar am rămas cu o curiozitate și întreb aici în speranța că cineva cu cunoștințe despre legislația privind proprietatea privată îmi va putea răspunde.

Pentru context, astăzi (nevoit fiind) am parcat mașina la marginea unui drum comunal, între marginea carosabilului și gardul respectivului vecin. Dumnealui a venit cu scandal să mut mașina deoarece, spune el, respectiva fâșie de pământ ar fi proprietatea lui privată. Ulterior, în urma refuzului meu de a mă conforma, acesta mi-a blocat mașina.

Într-un final, cum spuneam, am rezolvat conflictul amiabil (aproape, după ce a fost chemată și Poliția), însă sunt curios dacă afirmațiile sale cum că acea fâșie de teren ar face parte din proprietatea sa privată ar putea fi adevărate (dânsul afirmând și că are acte doveditoare în acest sens). Mie mi se pare ilogic ca acostamentul să fie proprietare privată, însă înțeleg că din punct de vedere al literei legii nu e neapărat să fie așa.

Mulțumesc frumos.
Bună ziua,

Intenționez să achiziționez o mașină second-hand, astăzi urmând să încheiem contractul de vânzare-cumpărare pe care îl vom completa atât cu datele vânzătorului cât și cu datele mele, ale cumpărătorului. Tot în scurt timp urmează să îmi schimb și domiciliul de pe cartea de identitate iar în momentul în care acest lucru se va fi întâmplat datele din contractul de vânzare-cumpărare nu vor mai fi de actualitate (va diferi adresa). Va cauza acest lucru probleme la înmatricularea mașinii?

Mulțumesc și îmi cer scuze dacă nu am ales forumul care trebuie,
Ovidiu
Răspuns la discuția Partajul ºi un apartament
Aceasta mamă pe care îmi ziceţi să o respect doreşte să vândă acest apartament negândindu-se la ce se întâmplă cu mine după vinderea acestuia. Încă nu am nicio soluţie în caz că apartamentul se vinde, am doar 20 de ani iar ca o persoană cu venituri medii e foarte greu să îţi procuri o locuinţă.
Răspuns la discuția Partajul ºi un apartament
Am făcut deja acest lucru, in momentul de faţă nu mai exista posibilitatea ca mama mea să poată intra nedorit în apartament. Totusi ea nu ar putea să conteste acest lucru? Adică apartamentul, fiind bun comun, ar trebui să poată fi mereu accesibil pentru dânsa?

Mulţumesc
Bună ziua.

Aş avea nevoie de ajutorul dumneavoastră într-un caz ce-i priveşte mai degrabă pe părinţii mei, acum divorţaţi. Înainte de a vă relata cele întâmplate vreau să menţionez că, în urma divorţului, eu am ales să rămân cu tata iar sora mea împreună cu mama. Apartamentul despre care voi discuta este momentan subiectul unui proces de partaj, încă nefinalizat. Momentan apartamentul este locuit de mine şi tatăl meu (acesta din urmă petrecându-şi însă majoritatea timpului la ţară).

În seara zilei de 31 august mama m-a sunat să mă anunţe că are intenţia de a veni în ziua următoare să mă ajute la a face ordine prin apartament. A doua zi de dimineaţă am auzit-o bătând la uşă însă bănuind ceva suspect în legătură cu intenţiile ei am ales să nu deschid. Câteva clipe mai târziu am auzit cheia în uşă şi m-am trezit cu mama mea în casă, ea având cheia de la sora mea (care e în custodia ei), cheie pe care i-o dăduse tata în caz că are nevoie de acces în apartament (sora mea fiind elevă la un liceu din oraş). După nu mult timp m-am trezit că îşi face apariţia şi actualul soţ al mamei mele, având la el o găleată cu var şi uneltele necesare pentru văruit. Acesta s-a apucat să văruiască, moment în care l-am anunţat pe tatăl meu (care se afla la ţară). Acesta a sunat la 112 să anunţe incidentul iar după câteva ore a ajuns şi el în oraş. Mai departe a urmat un scenariu uşor de imaginat, cu scandaluri, poliţie, avocata mamei, etc.

Întrebarea mea e: având în vedere că mama nu îşi mai are domiciliul în apartamentul cu pricina dar că partajul apartamentului încă nu a avut loc, mama mea a avut tot dreptul să poată intra în apartament? Cei de la poliţie au spus că atâta vreme cât ambii părinţi sunt încă proprietari ai apartamentului mama are dreptul de a avea acces la apartament oricând doreşte. Îmi puteţi da un sfat în legătură cu această problemă?

Mulţumesc anticipat