Recursul impotriva sentintei ce are ca obiect plangere contraventionala se depune la tribunal, sectia contencios administrativ si nu la instanta a carei sentinta se ataca. E adevarat?
Nu este prevazut termenul de contestare in Hotararea Comisiei Judetene de fond funciar. E vorba de o hotarare a comisiei judetene din 2002, deci la Legea 1/2000. Asa consider si eu, ca trebuia atacata in termen de 30 de zile. Si avand in vedere ca prin aceeasi hotarare, terenul respectiv a fost aprobat altei comune, care l-a intabulat, mai exista vreo cale de a-l obtine? Eu cred ca nu.
In ce termen poate fi atacata o Hotarare a Comisiei Judetene de fond funciar prin care a respins cererea unei comune de retrocedare a unei suprafete de teren? Se aplica termenul prevazut de HG 890/2005, de 30 de zile de la comunicare?
Sunt jurist stagiar la o primarie si ma confrunt cu urmatoare problema: in baza unei sentinte date în primă instanţă, comisia locala de fond funciar a fost obligata să pună în posesie reclamantul; comisia locală de fond funciar a depus recurs dar pentru anularea unor cheltuieli de judecată, nu ni s-a comunicat soluţia dată în recurs, iar azi am aflat că s-a respins, dar de la reclamant, nu oficial. Sentinţa primei instanţe datează din februarie 2009. Cum pot ataca acum sentinţa, având în vedere că nu ni s-a comunicat soluţia în recurs?