avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate primaria certeze

Activitate primaria certeze

Recursul impotriva sentintei ce are ca obiect plangere contraventionala se depune la tribunal, sectia contencios administrativ si nu la instanta a carei sentinta se ataca. E adevarat?
Răspuns la discuția fond funciar
Nu este prevazut termenul de contestare in Hotararea Comisiei Judetene de fond funciar. E vorba de o hotarare a comisiei judetene din 2002, deci la Legea 1/2000. Asa consider si eu, ca trebuia atacata in termen de 30 de zile. Si avand in vedere ca prin aceeasi hotarare, terenul respectiv a fost aprobat altei comune, care l-a intabulat, mai exista vreo cale de a-l obtine? Eu cred ca nu.
Discuție fond funciar
In ce termen poate fi atacata o Hotarare a Comisiei Judetene de fond funciar prin care a respins cererea unei comune de retrocedare a unei suprafete de teren? Se aplica termenul prevazut de HG 890/2005, de 30 de zile de la comunicare?
Răspuns la discuția fond funciar
Recursul a fost respins in 29.06.2009.
Discuție fond funciar
Sunt jurist stagiar la o primarie si ma confrunt cu urmatoare problema: in baza unei sentinte date în primă instanţă, comisia locala de fond funciar a fost obligata să pună în posesie reclamantul; comisia locală de fond funciar a depus recurs dar pentru anularea unor cheltuieli de judecată, nu ni s-a comunicat soluţia dată în recurs, iar azi am aflat că s-a respins, dar de la reclamant, nu oficial. Sentinţa primei instanţe datează din februarie 2009. Cum pot ataca acum sentinţa, având în vedere că nu ni s-a comunicat soluţia în recurs?