In ce termen poate fi atacata o Hotarare a Comisiei Judetene de fond funciar prin care a respins cererea unei comune de retrocedare a unei suprafete de teren? Se aplica termenul prevazut de HG 890/2005, de 30 de zile de la comunicare?
Banuiesc ca prin hotararea Comisiei judetene s-a respins propunerea comisiei locale de reconstituire a dreptului de proprietate in favoarea comunei, a unei suprafete de teren, in conditiile legii 247/2005 si a HG 890/2005. Daca aceasta este cazul, se aplica acel termen de 30 de zile care, in mod obligatoriu, este prevazut si la ultimul articol al hotararii emise de Comisia judeteana...:D
Nu este prevazut termenul de contestare in Hotararea Comisiei Judetene de fond funciar. E vorba de o hotarare a comisiei judetene din 2002, deci la Legea 1/2000. Asa consider si eu, ca trebuia atacata in termen de 30 de zile. Si avand in vedere ca prin aceeasi hotarare, terenul respectiv a fost aprobat altei comune, care l-a intabulat, mai exista vreo cale de a-l obtine? Eu cred ca nu.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reconstituire
MihaiBucur
Buna seara! In cazul in care Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991 respinge cererea petentului, pentru reconstituirea dreptului de proprietate este nevoie ... (vezi toată discuția)