avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... fond funciar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

fond funciar

In ce termen poate fi atacata o Hotarare a Comisiei Judetene de fond funciar prin care a respins cererea unei comune de retrocedare a unei suprafete de teren? Se aplica termenul prevazut de HG 890/2005, de 30 de zile de la comunicare?
Cel mai recent răspuns: primaria certeze , utilizator 12:54, 16 Decembrie 2009
Banuiesc ca prin hotararea Comisiei judetene s-a respins propunerea comisiei locale de reconstituire a dreptului de proprietate in favoarea comunei, a unei suprafete de teren, in conditiile legii 247/2005 si a HG 890/2005. Daca aceasta este cazul, se aplica acel termen de 30 de zile care, in mod obligatoriu, este prevazut si la ultimul articol al hotararii emise de Comisia judeteana...:D
Nu este prevazut termenul de contestare in Hotararea Comisiei Judetene de fond funciar. E vorba de o hotarare a comisiei judetene din 2002, deci la Legea 1/2000. Asa consider si eu, ca trebuia atacata in termen de 30 de zile. Si avand in vedere ca prin aceeasi hotarare, terenul respectiv a fost aprobat altei comune, care l-a intabulat, mai exista vreo cale de a-l obtine? Eu cred ca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! In cazul in care Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991 respinge cererea petentului, pentru reconstituirea dreptului de proprietate este nevoie ... (vezi toată discuția)
Problemã legea 18/1991 catalin.b catalin.b Buna ziua! As dori câteva păreri referitor la modul in care trebuie sa acţionez pentru cazul prezentat în continuare. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)