Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea speta si as avea nevoie de cateva sfaturi:
1. societatea pe o administrez detine printre active un autoturism ce fusese incredintat spre testare (in vederea vanzarii) unui colaborator.
2. incredintarea a avut loc cu acordul fostilor asociati, acestia cesionandu-si ulterior partile sociale. Odata cu cesiunea, societatea si-a schimbat si denumirea.
3. La preluare, am solicitat respectivului potential cumparator fie sa perfectam actul de vanzare, fie sa inapoieze autoturismul. Surpriza: mi-a inapoiat autoturismul pe platforma, fara CIV (l-a pierdut) si fara talon, acesta din urma fiindu-i retinut pentru ca circula fara ITP. Mai mult, a pierdut si dovada.. Am deschis o actiune pe penal, fara nicio expectanta..
Problema e ca m-am trezit ca detin un patrimoniu un autoturism (Dacia papuc) pe care nu il pot exploata in niciun fel, nu il pot vinde si nu il pot radia. Atat CIV-ul cat si talonul sunt pe denumirea veche a societatii....
Ce sanse (reale) am sa mi se elibereze talonul in absenta dovezii de retinere a talonului si ce proceduri trebuiesc urmate pentru eliberarea unui duplicat la CIV?
Multumesc anticipat
Buna ziua, as avea o nedumerire...am depus o declaratie de creanta la un dosar de faliment, timbrata cu taxa jud. de timbru cu 120 lei si timbru jud. 0.30 lei....ulterior sunt notificata ca am fost inscrisa in tabelul preliminar, insa partial, cu o suma mai mica decat creanta declarata....am depus contestatie in termen, insa am primit citatie cu mentiunea de a achita taxa jud. de 120 lei pana la urmatorul termen, sub sanctiunea anularii cererii.....intrebarea e: in cazul in care am timbrat declaratia initiala cu taxa jud.120 lei, mai sunt nevoita a achita inca o data taxa integral si la momentul contestatiei????#-o
Am o speta, in care as avea nevoie de un sfat:
- am o creanta din sept.2007, pe care nu a incercat nimeni sa o recupereze pana la acest moment, prin nicio procedura; #-o
- creanta e certa, lichida si exigibila, pt contravaloarea sa debitoarea a oferit la ridicarea marfii un bilet la ordin, care insa a fost refuzat partial la plata;
- avand in vedere apropierea termenului de prescriptie, am transmis in prima faza o convocare la conciliere directa, ce mi s-a returnat, debitoarea nefiind gasita la adresa mentionata;
- verificand situatia debitarei la ORC am aflat urmatoarele: firma e “radiata : schimbare sediu in alt judet” #-o
- pe codul sau fiscal apare o alta firma, cu alta denumire, in alt judet, si care pe deasupra este sub incindenta Legii nr. 85/2006….
Prin ce procedura as mai putea recupera creanta in speta? :(
Multumesc anticipat!
Buna ziua, as avea o nelamurire privind urmatoarea speta: am un debitor impotriva caruia s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei (la cererea acestuia); in sentinta data, instanta nu a dispus ridicarea dreptului de administrare al adm. statuar al societatii in speta si nici sigilarea bunurilor din averea debitorului. Mai mult decat atat, el a depus o cerere de reorganizare. Intrebarea mea este daca, in conditiile de mai sus, debitorul in speta poate instraina averea societatii? Multumesc anticipat!