Buna ziua, as avea o nelamurire privind urmatoarea speta: am un debitor impotriva caruia s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei (la cererea acestuia); in sentinta data, instanta nu a dispus ridicarea dreptului de administrare al adm. statuar al societatii in speta si nici sigilarea bunurilor din averea debitorului. Mai mult decat atat, el a depus o cerere de reorganizare. Intrebarea mea este daca, in conditiile de mai sus, debitorul in speta poate instraina averea societatii? Multumesc anticipat!
(1) Pe perioada de observaţie, debitorul va, putea să continue desfăşurarea activităţilor curente şi poate efectua plăţi către creditorii cunoscuţi, care se încadrează în condiţiile obişnuite de exercitare a activităţii curente, după cum urmează:
a) sub supravegherea administratorului judiciar, dacă debitorul a făcut o cerere de reorganizare în sensul art. 28 alin. (1) lit. h) şi nu i-a fost ridicat dreptul de administrare;
b) sub conducerea administratorului judiciar, dacă debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare.
(2) Actele, operaţiunile şi plăţile care depăşesc condiţiile menţionate la alin. (1) vor putea fi autorizate, în exercitarea atribuţiilor de supraveghere de administratorul judiciar; acesta va convoca o şedinţă a comitetului creditorilor în vederea supunerii spre aprobare a cererii administratorului special, în termen de maximum 5 zile de la data primirii acesteia.
(3) În cazul propunerilor de înstrăinare a bunurilor din averea debitorului grevate de garanţii, se va ţine seama de prevederile art. 39 referitoare la acordarea unei protecţii corespunzătoare creanţei garantate.
Solicitare urgenta
actb
Buna ziua,
Am nevoie urgent de un raspuns, iar intrebarea este urmatoarea: un SRL aflat in procedura generala de insolventa, avand desemnat administrator ... (vezi toată discuția)