avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... solicitare urgenta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

solicitare urgenta

Buna ziua,
Am nevoie urgent de un raspuns, iar intrebarea este urmatoarea: un SRL aflat in procedura generala de insolventa, avand desemnat administrator judiciar prin hotarare a instantei, poate solicita Registrului Comertului, prin asociatii sai, divizarea SRL-ului? :O
Mentionez ca potrivit art.47 alin 4 din Legea nr.85/2006 s-a constatat incetat de drept dreptul de administrare al debitoarei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 20:22, 24 Martie 2011
Nu
Multumesc, ma gandisem si eu la cele mai simple 3 variante, si anume: da, nu si poate.
Daca sunteti amabil sa si dezvoltati putin raspunsul; avand in vedere ca nu exista temei legal care sa te impiedice sa faci divizare atunci cand firma este in insolventa, chestiunea ramane totusi discutabila .....
Studiu de caz: firma este a mea si eu merg la ORC pentru a solicita divizarea. Dvs. sunteti angajat ORC :D si trebuie sa imi dati un raspuns concret pe articole de lege. Cum ma convingeti ca nu am dreptul legal de a face divizarea si cum motivati faptul ca nu imi primiti actele? Multumesc
actb a scris:

Studiu de caz: firma este a mea si eu merg la ORC pentru a solicita divizarea. Dvs. sunteti angajat ORC :D si trebuie sa imi dati un raspuns concret pe articole de lege. Cum ma convingeti ca nu am dreptul legal de a face divizarea si cum motivati faptul ca nu imi primiti actele?


Art. 49 - (1) Pe perioada de observaţie, debitorul va, putea să continue desfăşurarea activităţilor curente şi poate efectua plăţi către creditorii cunoscuţi, care se încadrează în condiţiile obişnuite de exercitare a activităţii curente, după cum urmează:
a) sub supravegherea administratorului judiciar, dacă debitorul a făcut o cerere de reorganizare în sensul art. 28 alin. (1) lit. h) şi nu i-a fost ridicat dreptul de administrare;
b) sub conducerea administratorului judiciar, dacă debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare.
(2) Actele, operaţiunile şi plăţile care depăşesc condiţiile menţionate la alin. (1) vor putea fi autorizate, în exercitarea atribuţiilor de supraveghere de administratorul judiciar; acesta va convoca o şedinţă a comitetului creditorilor în vederea supunerii spre aprobare a cererii administratorului special, în termen de maximum 5 zile de la data primirii acesteia.

Deci .... operatiunea de divizare a societatii aflate in insolventa :
- trebuie, mai intai, autorizata de catre administratorul judiciar;
- iar, dupa ce este autorizata, trebuie aprobata de catre creditori.

@actb-nu se poate pentru o dezvoltare a explicatiei am intra in sfera consultatiei juridice si asta costa bani!!!
@timi-bati campii , nu ai inteles intrebarea!!!!; dati cu presupusul(daca gresesc imi cer scuze-dar sincer ma indoiesc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de instrainare avere debitor in insolventa gratiana gratiana Buna ziua, as avea o nelamurire privind urmatoarea speta: am un debitor impotriva caruia s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei (la cererea ... (vezi toată discuția)
Ce putem face? cezara costina cezara costina Situatia este in felul urmator: Societatea noastra este in insolventa si a efectuat plati si achizitii fara a solicita acordul administratorului judiciar. ... (vezi toată discuția)
Incident de plata mihaigheorghe mihaigheorghe S-a deschis procedura de insolventa. Termenul de continuare a procedurii este pe 20 noiembrie. La Registrul Comertului a aparut noua stare a societatii dar ... (vezi toată discuția)