actb a scris:
Studiu de caz: firma este a mea si eu merg la ORC pentru a solicita divizarea. Dvs. sunteti angajat ORC :D si trebuie sa imi dati un raspuns concret pe articole de lege. Cum ma convingeti ca nu am dreptul legal de a face divizarea si cum motivati faptul ca nu imi primiti actele?
Art. 49 - (1) Pe perioada de observaţie, debitorul va, putea să continue desfăşurarea activităţilor curente şi poate efectua plăţi către creditorii cunoscuţi, care se încadrează în condiţiile obişnuite de exercitare a activităţii curente, după cum urmează:
a) sub supravegherea administratorului judiciar, dacă debitorul a făcut o cerere de reorganizare în sensul art. 28 alin. (1) lit. h) şi nu i-a fost ridicat dreptul de administrare;
b) sub conducerea administratorului judiciar, dacă debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare.
(2) Actele, operaţiunile şi plăţile care depăşesc condiţiile menţionate la alin. (1) vor putea fi autorizate, în exercitarea atribuţiilor de supraveghere de administratorul judiciar; acesta va convoca o şedinţă a comitetului creditorilor în vederea supunerii spre aprobare a cererii administratorului special, în termen de maximum 5 zile de la data primirii acesteia.
Deci .... operatiunea de divizare a societatii aflate in insolventa :
- trebuie, mai intai, autorizata de catre administratorul judiciar;
- iar, dupa ce este autorizata, trebuie aprobata de catre creditori.