avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate anemaria_ioana

Activitate anemaria_ioana

Daca un I.I. doreste sa cumpere componente calculator, doar ocazional, pe care le revinde cu un mic adaos (fara a-si face stoc de astfel de produse, doar la solicitarea unor clienti carora le face service), eliberand factura si chitanta, care este codul Caen corect ce trebuie folosit?
(presupun, ca nu mai este necesara casa de marcat pentru un astfel de comert).
Multumesc
Sotul meu are o Intreprindere Individuala - impozitare pe norma de venit, pentru care contributiile erau CAS, CASS, impozit pe venit. De curand s-a angajat cu

Sotul meu are Intreprindere Individuala pe norma de venit pentru care achita CAS, CASS, impozit pe venit. Din 01 iunie 2014 a incheiat contract de munca pe perioada determinata. Care sunt contributiile pe care le va achita acum? I s-a spus de la Finante ca nu poate beneficia de reducere de 1/2 la CAS si impozit pe venit daca contractul de munca e pe perioada determinata si nu nedeterminata. Mai achita CAS si daca nu ce trebuie sa faca?

Răspuns la discuția intermediere comert lemn
Daca ati aflat cumva raspunsul as fi interesata si eu de el si va rog sa mi-l trimiteti pe adresa de mail anemaria_ioana@yahoo.com.
Multumesc mult!
Răspuns la discuția indemnizatie copil nr 2
Sa inteleg ca indemnizatia pentru cresterea primului copil (adica 85%) si ulterior indemnizatia de maternitate pe cca 2 luni (in cazul meu 100% din salar) de care voi beneficia in martie+aprilie 2010, pana se va naste al 2-lea copil, nu sunt considerate venituri? (in intelesul Art. 191, alin.5 din HG 1682/2008).
Presupunand ca voi lua 600 lei, care este baza de calcul a indemnizatiei de maternitate, pentru cele 126 zile?
Multumesc mult pentru raspuns, desi ma dezamageste.
As fi interesata sa stiu modul de calcul al indemnizatiei pentru cel de al 2-lea copil, nascut la 2 luni dupa ce primul copil a implinit 2 ani, in urmatoarea situatie:
Primul copil s-a nascut la 02 martie 2008, sunt pe concediu de crestere al copilului, beneficiind de 85%, pana in 02 martie 2010.
Sunt insarcinata cu al doilea copil, care urmeaza sa se nasca in perioada 15 aprilie- 05 mai.
Din 02 martie cand ar trebui sa ma intorc la serviciu, voi intra pe prenatal.
Care va fi indemnizatia pe care o voi primi pentru cel de al 2-lea copil?
Multumesc anticipat de raspunsuri, daca ma baga cineva in seama.