avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii I.I.+angajat cu contract de munca partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii I.I.+angajat cu contract de munca partial

Sotul meu are o Intreprindere Individuala - impozitare pe norma de venit, pentru care contributiile erau CAS, CASS, impozit pe venit. De curand s-a angajat cu

Sotul meu are Intreprindere Individuala pe norma de venit pentru care achita CAS, CASS, impozit pe venit. Din 01 iunie 2014 a incheiat contract de munca pe perioada determinata. Care sunt contributiile pe care le va achita acum? I s-a spus de la Finante ca nu poate beneficia de reducere de 1/2 la CAS si impozit pe venit daca contractul de munca e pe perioada determinata si nu nedeterminata. Mai achita CAS si daca nu ce trebuie sa faca?

Cel mai recent răspuns: anemaria_ioana , utilizator 21:28, 4 August 2014
Daca pe data de 1 iulie 2014 ii intra in vigoare acel contract de munca, atunci in aceeasi zi sa depuna (acolo unde a depus declaratiile 220 si 200) si declaratia 601 prin care va solicita sa fie scos de la plata contributiei la pensie pentru intreprinderea individuala.
In declaratia 601 sa bifati la "II.2.1 desfăşor activităţi pe bază de contract individual de muncă; "
Tot in D601 va spune si ce hartii mai trebuie sa anexati cand depuneti aceasta declaratie.
In rest celelalte plati pentru intreprinderea individuala raman aceleasi pe perioada cat aveti contractul de munca pe perioada determinata.
In prima zi dupa ce vi se expira acel contract, depuneti iar D600 prin care sa va ia in evidenta pentru plata contributiei la pensie pe intreprinderea individuala.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
george-neagu, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite ii damaceanu damaceanu am infiintat o ii si vreau sa stiu daca pe langa cei 16% impozit ,5,5 % sanatate din venitul net mai trebuie sa mai platesc si alte taxe . am auzit ca ar mai ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie sa depuna un pfa cu norma de venit? mariusa34 mariusa34 Buna ziua, Tocmai am infiintat un PFA cu norma de venit, neplatitor de TVA. Nu sunt salariat. Imi puteti confirma va rog ca declaratiile pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit si declaratii la intreprindere individuala gryfy gryfy buna ziua . am o ii , ce documente trebuie sa prezint la finante pentru plata impozitului pe profit si ce declaratii mai trebuie depuse , este o intreprindere ... (vezi toată discuția)