avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intermediere comert lemn
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intermediere comert lemn

buna seara,
va supun atentiei urmatorul subiect:
o societate cu sediul in romania, cu raspundere limitata, platitoare de tva, doreste sa intermedieze cateva livrari de cherestea, in tara si/sau in afara granitelor tarii, intracomunitar si/sau export.
intrucat pentru livrarea materialului lemnos se aplica masurile de simplificare dpdv al taxei pe valoare adaugata(taxare inversa), societatea ar dori sa primeasca facturile pe numele sau si sa refactureze mai departe catre clientul final, cu un adaos comericial, bine-nteles.
astfel ar evita un contract de prestari servicii de intermediere, care ar presupune un serviciu cu tva, iar in plus incasarea facturilor ar fi mai sigura intrucat nu ar mai depinde de producator.
intrebarea mea: se poate face acest lucru fara sa fie nevoie de o autorizare speciala de la romsilva? sa nu fie nevoie de depozit si de SUMAL, etc etc.
mentionez ca marfa pleaca direct de la producator la beneficiarul final.

va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
ramolex, utilizator
Cel mai recent răspuns: anemaria_ioana , utilizator 15:56, 18 Noiembrie 2012
Daca ati aflat cumva raspunsul as fi interesata si eu de el si va rog sa mi-l trimiteti pe adresa de mail anemaria_ioana@yahoo.com.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa intermediere comercializare cherestea gedo302004 gedo302004 dupa indelungi cautari, contabile si juridice, nu am reusit sa descopar daca se aplica taxarea inversa in cazul intermedierii comertului cu cherestea. Mai ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa material lemnos viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Buna seara, si La multi Ani ! Va rog , daca poate cineva si are timp sa ma lamureasca cu urmatoarea speta :sant platitor tva , am primit de la o soc platitor ... (vezi toată discuția)
Facturare lemn de foc mariocos mariocos buna ziua, va rog daca este posibil sa-mi dati un raspuns mai detaliat . sunt o intreprindere individuala si am posibilitatea sa fac export de lemn de foc ... (vezi toată discuția)