Terenul a fost cumparat in timpul concubinajului,pe atunci aveam un copil,deci actul pt teren e pe numele lui.....ne-am casatorit in 2005,al doilea copil avand un an,casa am facut-o in 2007,in actele casei e doar numele lui si nu specifica a fi casatorit,divortul l-am inaintat in 2009.cam asta e situatia mea....
Oricum,multumesc pentru raspuns!
Oare e bine sa solicit partajul cand sunt constienta ca eu nu am dovezi in legatura cu casa,cu planul,pentru ca actele sunt pe numele fostului cu toate ca eram casatoriti cand am inceput constructia casei si cu cei doi copii ?si problema e ca nu vreau mobila,masina,sau despagubire....vreu doar daca imi revine sau daca am dreptul la ceva,sa ramana legal fetelor mele.el ma ameninta ca o sa vanda casa sau ca o sa-l infieze pe copilul concubinei lui....nu am cuvinte sa va pot explica ce fel de tata este (daca se poate numii asa)cum sa procedez pt binele fetelor?
nu cred e ceva normal sa se duca undeva unde nu cunoaste pe nimeni dar toti stiu cine este(stam la 8 km distanta),in timpul celor doi ani proaspeti trecuti,venind cu scandaluri,implicand lume,politie,copii mei pe care el ia tinut timp de un an inchisi in casa sa nu ii pot vedea,fetele mele sunt foarte constiente de ce ii poarta pielea mai ales cea mare,iar cea mica ii place sa se duca acolo datorita faptului ca o lasa sa faca absolut orice,acolo e la decizia ei daca mananca sau nu,daca se spala,e numai pe drumurii nesupravegheata,acolo nu conteaza cum doarme si la ce ora.....si sa va mai spun ca fata are toxocara care trebuie atent supravegheata....oare ce credeti ca ii spun colegii ei de la gradi???de ce trebuie sa fie pus un copil sa dea explicatii pe care nici ea nu le intelege???.....draga doamna m_ella2005,nu stiu daca aveti copii si nici daca ati fost pusa in situatia asta....cum am mai spus eu am incercat ,cu tot raul care mi l-a facut tatal lor,sa fac tot posibilul sa se intalneasca mai des si in afara orelor de vizita....
Multumesc pt raspuns,banuiesc ca cererea trebuie facuta de un avocat sau pur si simplu imi scriu motivele pe foaie si o depun....unde?
BUNA
Daca ati citit in pagina mea de profil va dati seama despre ce este vorba...Sunt divortata de doi ani ambele fete 6/13 ani sunt in ingrijirea mea,pensia alimentara nu primeste cu toate ca a fost obligat la 200 ron pe luna.are drept la vizita un sfarsit de saptamana da unul nu si in vacanta ultimile doua saptamani din august,de sarbatori incepand din a doua zi timp de doua zile.Insa eu,.pentru binele lor,copiilor cel putin pt cea mica ,pt ca cea mare nu vrea mereu sa se duca acolo,am zis ca e mai bine sa o las atunci cand au liber,pe fiecare saptamana atunci cand se poate,deci si in afara legii...am pus doar o conditie fostului sot care vad ca inca nu sa potolit,sa vina sa ia fetele de la domiciliul meu,sa nu vina sa o ia direct de la gradinita.....insa acesta vine chiar si pe holul gradinitei unde asteapta toate mamele,ia fata si pleaca,defiecare data nu rateaza ocazia cand ma vede sa nu ma injure foarte foarte urat de fata cu copii,cu fetele mele,cu un ton ridicat si o privire de nebun....el spune ca nu e specificata ora cand sa o ia....intradevar in act scrie prima si pe'n'ultima vinere dupa programul scolar pana duminica ora 14,deci nu scrie strict de unde sa o ia si la ce ora.azi am chemat politia locala sa-l faca sa inteleaga ca totusi i-am cerut un lucru minor de a nu veni la gradinita,dar fara rezultat si fiind si mai nervos.CE POT FACE EU SA-L IMPIEDIC SA NU MAI VINA ACOLO?????? unde e foarte sanjenitor pentru toata lumea...cu el nu se poate intelege nimeni ,daca nu a apreciat nici macar ca am lasat fetele sa se duca atunci cand vor ele.....ce pot face?????
Buna Dimineata!
In primul rand,aveti o locuinta asigurata sa va cresteti fetita si asigurarea in fata judecatorului ca aveti cu ce o intretine ?pentru ca asta conteaza cel mai mult....si daca nu va puteti prezenta singura in instanta va trebuie un avocat bun....
Fiind divortati si ambii copii in custodia mea,fara sa mai facem partaj se poate ca la un notar,tatal lor sa dea casa copiilor pe numele lor cu clauza de a locui acolo pana la sfarsitul vietii lui?
Va multumesc pentru sfaturi,aveti in totalitate dreptate in ceea ce ati spus,eu in timpul convituiri mele cu ex sot am fosti casnica,si primul copil a venit la un an dupa ce ma luat cea mare avand acum 13 ani si cea mica aproape 7 ani.Actele sunt pe numele lui cum am mai spus si cele pe casa cu toate eram casatoriti.Si prin partaj dupa cum m-am mai documentat si eu,se fac foarte multe hoti si nu as avea nici o dovada mai plauzibila in afara copiilor si actului de casatorie....si imi e teama sa nu pierd inaintand partaj,pentru ca eu nu vreau decat ca aceea casa sa ramana a fetelor mele,si chiar nu stiu cum sa fac sa nu ramana pe drumuri....
Din'97 am stat in concubinaj timp de 8 ani locuind la parintii lui,in acest timp am facut doua fetite si am cumparat un teren pentru casa fiind doar el specificat in act deoarece nu eram casatoriti,in 2005 ne-am cununat si pe acel teren am inceput constructia casei noastre unde actele pe casa le-am facut tot pe numele lui dupa actul de propietate, prin
'07 unde la sfarsitul acelui an ne-am si mutat impreuna cu fetele.in 2010 am divortat si dupa un an de procese am primit custodia copiilor,iar pe el obligandul la pensia alimentara pe care nu s-a sinchisit sa o dea vreodata.Eu locuiesc la actualul meu concubin impreuna cu fetele,intrebarea mea este:POT COPII MEI SA RAMANA FARA CASA PE CARE AM FACUT-O CU FOSTUL SOT? cas in care acesta locuieste acum cu concubina lui si copilul acesteia.