avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj...sau la mana destinului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj...sau la mana destinului?

Oare e bine sa solicit partajul cand sunt constienta ca eu nu am dovezi in legatura cu casa,cu planul,pentru ca actele sunt pe numele fostului cu toate ca eram casatoriti cand am inceput constructia casei si cu cei doi copii ?si problema e ca nu vreau mobila,masina,sau despagubire....vreu doar daca imi revine sau daca am dreptul la ceva,sa ramana legal fetelor mele.el ma ameninta ca o sa vanda casa sau ca o sa-l infieze pe copilul concubinei lui....nu am cuvinte sa va pot explica ce fel de tata este (daca se poate numii asa)cum sa procedez pt binele fetelor?
Cel mai recent răspuns: suzy&anghel , utilizator 14:53, 4 Iunie 2011
Care acte sunt pe numele fostului sot? Ca inteleg ca ati facut impreuna casa! Mai dati cateva detalii.

M-am uitat intre timp la un post mai vechi de-al d-voastra.
Chiar daca terenul este al sotului si actele casei sunt tot pe numele lui, casa fiind construita dupa ce d-voastra v-ati casatorit cu el va apartine 50/50. Asa ca aveti dreptul la jumatate din casa. Chair daca nu veti putea sta acolo sotul va trebui sa va despagubeasca cu jumatate din valoarea casei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
ContSters202274, utilizator
Terenul a fost cumparat in timpul concubinajului,pe atunci aveam un copil,deci actul pt teren e pe numele lui.....ne-am casatorit in 2005,al doilea copil avand un an,casa am facut-o in 2007,in actele casei e doar numele lui si nu specifica a fi casatorit,divortul l-am inaintat in 2009.cam asta e situatia mea....
Oricum,multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii mei pot ramane fara casa?! suzy&anghel suzy&anghel Din'97 am stat in concubinaj timp de 8 ani locuind la parintii lui,in acest timp am facut doua fetite si am cumparat un teren pentru casa fiind doar el ... (vezi toată discuția)
Trăiesc în concubinaj și avem un copil. În cazul decesului ... Mario's Mario's Trăiesc în concubinaj și avem un copil.in cazul decesului concubinei am drept asupra casei sau neamurile sunt îndreptățite să moștenească?.... ... (vezi toată discuția)