avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sa convietuiesc cu un baiat ,el are casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sa convietuiesc cu un baiat ,el are casa pe care trebuie sa o imparta cu fosta sotie,are casa luata pe chitanta de mana,poate sa-mi vanda mie jumatate de casa si eu sa-i dau fostei banii?el are 2 fete eu o fata,cum avem dreptul fiecare la casa?

baiatul cu care convietuiesc eu are 2 fete si eu o fata,el are o casa pe care o imparte la partaj cu fosta sotie eu am casa mea proprietate,vreau sa-mi vand casa si sa -mi dea el din casa lui jumatate pe act de vanzare -cumparare ,va intreb este vreo problema pe viitor ,la impartirea casei intre fete,fetele lui nu locuiesc cu noi,stau cu chirie la o garsoniera ,pe care le-o achita al meu si mama lor,dar la acte cum si ce parti au dreptul copiii?fac o greseala daca vand casa mea care e f micuta de 60 mp,iar a lui este de 200mp?si-mi da si mie pe cate de vanzare jumatate
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:11, 6 August 2012
Recomandarea mea ar fi să cumpărați direct de la fosta soție cota pe care aceasta o are. Vorbiti cu fosta sotie si vedeti daca e de acord să vă vândă dvs.. Asa evita niste taxe judiciare destul de mari si primeste imediat si banii.

În urma decesului partenerului dvs. și dacă nu veti fi căsătoriti, fetele lui vor mosteni cota lui din imobil.
Da, faceti o MARE greseala vanzandu-va casa, mai ales ca aveti si un copil. Ce faceti daca va despartiti? Unde stati? Ce lasati copilului d-voastra? Va strica daca aveti mai multe case? Ce faceti daca in urma partajului trebuie sa se vanda casa de 200 mp pentru ca nu au bani sa se despagubeasca? Ce credeti ca mai cumparati cu banii de pe o jumatate de casa, fie ea si de 200 mp? Dintre cele 2 fete ale lui si fata d-vastra pe cine credeti ca o sa aleaga? S-ar putea sa iesiti foarte rau din aceasta poveste. Tineti-va casa acolo, ca nu va da nimeni afara din ea, inchiriati-o, tineti-o libera dar nu o vindeti!
casa mea necesita reparatii mari ,a lui e strong,el a pus asa problema ca sa o vand pe a mea si sa-mi vanda jumatate din casa lui ca sa ramanem intr-o casa buna,e casa la curte si a mea si a lui,daca nu ,el vinde casa lui si a fostei ii da ei jumatate din bani si ramanem cu casuta mea mica
Si daca nu va mai vinde? Daca are nevoie doar de banii d-voastra ca sa o despagubeasca pe fosta sotie? V-ati intrebat? Nu vedeti ce jale si cate probleme sunt pe aceste case si terenuri? Numai aici pe acest site daca aveti timp sa cititi vedeti cata lume a fost pacalita, inselata de-a lungul timpului? Ce-i lasati copilului, fetei d-voastra? In cel mai fericit caz, o bucatica dintr-o casa pe care trebuie sa o imparta cu alte 2 fete? Banuiesc ca cei 60 mp ai casei d-voastra sunt asezati pe un teren care valooreaza si el? ! Oricand se poate construi ceva acolo. Ganditi-va serios si nu plecati de la premisa ca mie nu mi se poate intampla nimic rau !!!!!!!
da ,aveti mare dreptate,trebuie vorbit,discutat,si gasita o alta solutie decat sa-mi vand eu casa ca sa-mi dea jumatate din casa lui,el e de familie buna,si parintii lui locuiesc la 2 case de casa lui,ii cunosc vecinii de oameni respectuosi,onesti,cu grija familiei,etc...

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa neludip neludip Detin in copropietate cu fosta sotie o casa(comf partajului efectuat)pe care as vrea sa o vand,problema este ca aceasta este plecata din tara din 2007 si nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor , am fost mintita ! Gyna Gyna Buna seara ! Ajutati-ma ,va rog cu ceva sfaturi ,am ajuns la capatul puterilor ,nu stiu ce sa fac !Sunt divortata de 5 ani , nu am facut partaj, fostul m-a ... (vezi toată discuția)