avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa

Detin in copropietate cu fosta sotie o casa(comf partajului efectuat)pe care as vrea sa o vand,problema este ca aceasta este plecata din tara din 2007 si nu stiu unde se afla(din surse a fost prin ITALIA si SPANIA. Mentionez ca mi-a dat o procura prin care administrez casa(reparatii,intrtinere,achitarea impozitelor-inclusiv cele ce vin pe numele ei-)Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:55, 17 Februarie 2013
Din pacate procura nu va Ajuta cu nimic, fiind numai de administrare nu si de vanzare. Ar fi o solutie, daca nu dati de ea, sa cereti in instanta iesirea din indiviziune sau sa vindeti doar partea dvs, cumparatorul ramanand coproprietar cu fosta sotie.
Buna seara,
Ceea ce puteti face este sa vindeti jumatatea dumneavostra de casa ( cota indiviza de 1/2 ), in conditiile in care clientul accepta aceasta situatie. Practic, el se va putea muta in casa, si ulterior, cand fosta sotie va 'reaparea pe harta' va putea sa negocieze cu dumneaei cumpararea celeilalte cote indivize.
Cu stima,
Mediator Maria S. Raduc
Daca iese din indiviziune poate sa ramana dator cu o sulta si gata, cumparatorul cumpara toata casa de la el si domnul ii va datora fostei sulta din dosar. :D
Procedati cum a sugerat avlil.Pe sotie citati-o prin publicitate,prin presa, la ultimul domiciliu cunoscut si la usa instantei.Veti fi obligat la sulta avand in vedere o valoare de expertiza a imobilului.Dv o veti vinde, evident, cel putin la valoarea de expertiza spre a nu fi prejudiciat.
Sa luati legatura cu fosta sotie sa-i spuneti ca doriti sa vindeti si ori va dea procura pt vanzare in care sa scrie si la ce pret sa-i vindeti cota sa, ori poate e dispusa sa va dea bani dansa pt cota dvs, sa ramana ea cu casa.
Abia daca nu vrea in niciun fel sau daca nu aveti cum sa luati legatura cu dansa, va indreptati catre instanta pt iesire din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Mostenire carmengalati carmengalati Am la o mostenire (casa)cota indiviza de 25%,in ea locuieste si plateste impozit de 5 ani matusa care are 50%,a adus imbunatatiri la constructiile existente in ... (vezi toată discuția)
Copropietatea nikuadrian nikuadrian acum 5 ani socrul meu ne face o surpriza si cumpara o casa, pe numele lui si a sotiei mele, ambii detinand 1/2 din casa, aceasta fiind trecut in actul de ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament aura19731991 aura19731991 buna seara.sint divortata.nu am partajul facut.am vorbit cu un avocat si mia explicat ca si daca fac partajul si poate judecatorul imi da mai mult de jumatate ... (vezi toată discuția)