avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sa convietuiesc cu un baiat ,el are casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sa convietuiesc cu un baiat ,el are casa pe care trebuie sa o imparta cu fosta sotie,are casa luata pe chitanta de mana,poate sa-mi vanda mie jumatate de casa si eu sa-i dau fostei banii?el are 2 fete eu o fata,cum avem dreptul fiecare la casa?

baiatul cu care convietuiesc eu are 2 fete si eu o fata,el are o casa pe care o imparte la partaj cu fosta sotie eu am casa mea proprietate,vreau sa-mi vand casa si sa -mi dea el din casa lui jumatate pe act de vanzare -cumparare ,va intreb este vreo problema pe viitor ,la impartirea casei intre fete,fetele lui nu locuiesc cu noi,stau cu chirie la o garsoniera ,pe care le-o achita al meu si mama lor,dar la acte cum si ce parti au dreptul copiii?fac o greseala daca vand casa mea care e f micuta de 60 mp,iar a lui este de 200mp?si-mi da si mie pe cate de vanzare jumatate
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:11, 6 August 2012
Mai e o problema.. ca inteleg ca nu exista acte la casa.. sotul asta a cumparat casa cu chitanta de mana, intai trebuie ca fostii soti sa-si puna ordine in acte, sa obtina un act de proprietate pe acea casa si abia apoi sa va ganditi sub ce forma veti cumpara o cota.
Deocamdata nu e cazul sa va vindeti casuta dvs.
ca sa-mi vanda sotia lui jumatatea trebuie sa am eu banii,si cum ii am decat sa vand casa,ca dracu,nu stiu cum sa fac sa fim impreuna si coproprietari sau cum ne numim,dar daca o cumpara el casa lui pe numele lui apoi ma adauga si pe mine in acte sa fim 2 proprietari,vreau sa-l ajut si totodata sa fim impreuna pana la batranete fericiti
da,asta e solutia cea mai buna,
Si de unde va avea prietenul dvs. bani să plăteasca sulta? Situatia e oarecum in aer, dupa cate vad eu
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa neludip neludip Detin in copropietate cu fosta sotie o casa(comf partajului efectuat)pe care as vrea sa o vand,problema este ca aceasta este plecata din tara din 2007 si nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara. m am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii ... roxenp123 roxenp123 Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii si stau inca cu fostul soț. Pământul este luat înainte de casatorie de către mine, deci nu se ... (vezi toată discuția)