da.dar eu ma refer ca daca o dezbat cum pot aduce la masa succesorala si acest teren ,in conditiile in care nu am decat o sentinata judecatoreasca prin care s-a dezbatut succesiunea dupa matusa lui si el este singurul mostenitor cu cota de 1/1,insa in acea hotarare nu este trecut si acest teren?Acest lucru ma intereseaza de fapt nu ca nu am deschis succesiunea...
care este cea mai rapida solutie pt a putea vinde un teren?am o hotarare judecatoreasca din 1995 prin care s-a dezbatut succesiunea si indiviziunea dupa o matusa (din ea rezulat ca tatal meu este mostenitor acceptant nepot de frate in cota de 1/1,insa la acea data la masa succesorala nu a fost introdus un teren,care acum este pe numele stramatusii mele,conform unui extras de carte funciara unde mai apar cu aceleasi cote inca 2 mostenitori(4/24)insa in realitate fizic nu mai exista decat trenul stramatusii mele,unul dintre mostenitori si l-a luat si la si vandut iar celalalt nu a mai aparut in niciun document,pe toate schitele oficiale nu apar decat stramatusa mea si cel care l-a vandut.Am un cumparator si nu stiu cum sa procedez pt a face cadastru si a obtine un act prin care sa -l pot instraina,(nu am dezbatuta nici succesiunea dupa tatal meu).
sunt singur succesor in viata,dupa un unchi(frate cu mama),nu am decat certificatele parintilor de deces,unchiul a fost casatorit (decedati ambii)si fara copii,am un teren pe care nu am acte insa apare la cadastru unchiul meu,ce actiune sa introduc in instanta si impotriva cui?pt ca nu mai am alte acte si am si o varsta inaintata.se poate face numai la notar si cu martori?multumesc!
ca sa vindem se poate daca suntem toti coindivizii,insa am precizat ca unul nu mai este si nu are mostenitori-suplimentarea CM se poate face pt celalalt,insa ma intereseaza pe cine citez- al 3 lea coindivizionar nu mai exista si nici nu are niciun mostenitor , partea lui ne revine noua?
am un extras de carte funciara (fara cadastru)unde sunt 3 coindivizari,toti cu cote egale,unul traieste,unul este mostenitor,iar celalalt a decedat si nu a avut mostenitori.cum pot iesi din indiviziune ,si daca ne poate reveni nou si cota celui decedat?ce model de actiune ar trebui sa fac?mai mult decat atat unul dintre mostenitori nu a trecut la succesiune aceasta cota -ce mai pot face in acest caz.dorim sa vindem acest teren insa cum?
daca dosarul s-a suspendat pt neprezentarea partilor pe durata de un an pina la perimare am dreptul sa mai conduc?pot sa l repun pe rol cu o luna inaintea termenului de un an?de cand decurge termenul de un an?
multumesc.