avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot deveni mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot deveni mostenitor?

care este cea mai rapida solutie pt a putea vinde un teren?am o hotarare judecatoreasca din 1995 prin care s-a dezbatut succesiunea si indiviziunea dupa o matusa (din ea rezulat ca tatal meu este mostenitor acceptant nepot de frate in cota de 1/1,insa la acea data la masa succesorala nu a fost introdus un teren,care acum este pe numele stramatusii mele,conform unui extras de carte funciara unde mai apar cu aceleasi cote inca 2 mostenitori(4/24)insa in realitate fizic nu mai exista decat trenul stramatusii mele,unul dintre mostenitori si l-a luat si la si vandut iar celalalt nu a mai aparut in niciun document,pe toate schitele oficiale nu apar decat stramatusa mea si cel care l-a vandut.Am un cumparator si nu stiu cum sa procedez pt a face cadastru si a obtine un act prin care sa -l pot instraina,(nu am dezbatuta nici succesiunea dupa tatal meu).
Cel mai recent răspuns: redpipe , utilizator 06:51, 21 Martie 2011
nu stie nimeni?
in prezent nu sunteti proprietar al acelui teren daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa tatal dvs. nu puteti vinde ce nu detineti in calitate de proprietar.
da.dar eu ma refer ca daca o dezbat cum pot aduce la masa succesorala si acest teren ,in conditiile in care nu am decat o sentinata judecatoreasca prin care s-a dezbatut succesiunea dupa matusa lui si el este singurul mostenitor cu cota de 1/1,insa in acea hotarare nu este trecut si acest teren?Acest lucru ma intereseaza de fapt nu ca nu am deschis succesiunea...
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
redpipe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog, cum este bine sa procedez: 1. sa merg mai departea si ... micky290597 micky290597 Va rog, cum este bine sa procedez: 1. Sa merg mai departea si sa dezbat succesiunea pentru Salistea casei pe baza schitei cadastrale intocminte inainte de ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya buna ziua, - in urma unei decizii judecatoresti s-a constat ca 1/2 din din masa succesorala apartine matusii si 1/4 revine fratelui meu si 1/4 imi revine ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)