avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
- in urma unei decizii judecatoresti s-a constat ca 1/2 din din masa succesorala apartine matusii si 1/4 revine fratelui meu si 1/4 imi revine mie.
- s-a mai constat ca din masa succesorala nu face parte constructia in suprafata de 22 mp ridicata de tatal meu pe proprietatea defunctilor.(bunicilor)
- fratele meu a dat o declaratie ca renunta la mostenirea dupa tata.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea sa inscriu aceasta constructie pe numele meu si care ar fi pasii de urmat. Mentionez ca nu exista autorizatie de constructie pe aceasta constructie, eu avand doar o schita(cadastru)dar nedepusa la ocpi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: olympya , utilizator 12:47, 24 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati inscrierea acele constructii prin accesiune imobiliara. Va trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma tatalui.
Consultati un avocat care sa va sustina in demers.
buna ziua,nva multumesc pentru raspuns.nMai am o intrebare la dvs : din cate inteleg ,Pe aceasta camera trebuie sa dezbat din nou succesiunea. Cu hotararea de la instanta in care s-au constat cotele si faptul ca constructia este a tatatului nu potSpuneti-mi, va rog daca aceasta succesiune trebuie dezbatuta prin notar sau prin instanta? trebuie sa-l mai chem pe fratele meu, avand in vedere ca a facut o declaratie de renuntare?nNoi am dezbatut o succesiune dupa tata, (doar pe o masina ca atata avea pe numele lui :D) de pe urma careia am un certificat de mostenitor. Acest certificat de mostenitor relateaza ca sunt singurul care a acceptat succesiune, fratele meu renuntand la mostenirea tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)