Demersuri pentru vanzare imobil al carui proprietar este un minor de 10 ani.
In urma cu 5 ani am cumparat o garsoniera pe numele fiului meu care este minor, Intre timp am divortat de tatal copilui (care nu este amintit in contract) si doresc sa vindem garsoniera si sa luam un apartament cu 2 camere cu intentia de a face contract pe numele fiului si al meu Mentionez ca in contract este mentionat ca am drept de uzufruct si sunt procurator de fonduri,
Buna,
Am urmat cursuri la scoala postilceala timp de 3 ani. Pot beneficia de ajutor de somaj? Mentionez ca am 45 de ani si in prezent beneficiez de indemnizatie pentru copil cu handicap de la 3 la 7 ani, (perioada care se incheie in iulie 2017) in cuantum de 450 ron.
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Fiul meu in varsta de 6 ani beneficiaza de certificat de handicap cu grad accentuat. 3 ani la rand am beneficiat de scutire de la plata rovinietei. Anul acesta am depus cererea in acest sens si tocmai am primit urmatorul raspuns: ``referitor la cererea dvs. pri care solicitati eliberarea rovinietei, in baza art. 28 din legea 448/2006 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prin prezenta va comunicam urmatoarele:
- beneficiaza de scutire de la plata rovinietei, persoana cu handicap, precum si asistentul personal sau, dupa caz, insotitorul persoanei cu handicap grav, pentru un singur autoturism detinut de fiecare din persoanele indreptatite
- cererea dvs. nu a fost aprobata din motivul ca fiul dumneavoastra fiind persoana cu handicap accentuat nu este proprietarul autovehiculului pentru care se solicita rovinieta.``
Astept raspuns concret, daca este corecta aceasta decizie, iar in caz ca nu este, ce este de facut? Multumesc
Fiul meu minor are certificat de handicap Accentuat. Conform legii 448/2006 ar trebui sa beneficieze de ”accesl gratuit la asistenta medicala, medicamente si tratament ambulator”. Zilele trecute am fost la medicul de familie si ne-a eliberat o reteta compensata si una necompensata (pentru bronsita). La farmacie am platit 50% pentru reteta compensata si 100% pe cealalta, cu mentiunea ca mi s-a cerut cardul meu de sanatate. Ce trebuie sa fac pentru ca fiul meu sa beneficieze de medicamente gratuite?
In ceea ce ma priveste, am indemnizatie de 450 ron pentru crestere copil cu handicap de la 3-7 ani. La eliberare de reteta compensata figurez la salariat. este corect?
Detin o asociatie umanitara pentru fiul meu cu handicap.
O persoana cu 2 copii care au frad de handicap m-a rugat sa-i deschid un cont separat pentru a strange bani cu ajutorul formularelor 230.
Este posibil? Cum se va reflecta in contabilitate? Cum voi putea sa-i restitui suma stransa in acel cont? Multumesc
Sotul meu plateste pensie de intretinere, stabilita in procent de 25% (in urma cu 9 ani) fiului care in urma divortului a ramas la fosta sotie. In august va implinini 18 ani, iar la toamna va fi in clasa a-XII-a.
Impreuna cu sotul avem un copil cu handicap accentuat in varsta de 5 ani.
Ce procent ii revine fiului mai mare, care are drepturi pana la finalizarea studiilor (26 de ani), avand in vedere cele amintite?
Buna ziua din nou!
Am reusit azi 03.06.2015 sa ma inregistrez la somaj (dupa inca un drum la medic de familie ca sa-mi schimbe adeverinta medicala, cu mentiunea ca daca nu este ok pentru somaj sa merg la medicina muncii, un drum la medicina muncii unde am aflat ca nu este de comptenta lor, un drum la ITM unde m-au indrumat inapoi la somaj, aici cu interventia unui telefon la judeteana...m-au inregistrat!).
Am vrut sa depun si concediul prenatal insa mi s-a spus ca trebuie anulat si emis altul cu data ulterioara zilei de 03.06.2015 si apoi depus la ei in trmen de 24 ore (insotit de alte documente necesare eliberate de firma la care am lucrat).
Urmeaza ca luni 06.06.2015 sa duc cm sa-l anuleze si apoi sa emita altul cu aceasta data. Ce se intampla cu pauza de la 01.06 - 05.06? Ma afecteaza intr-un fel?
Va multumesc pentru raspunsul promt!
Acum sunt mai bulversata! Concediul de risc maternal trebuia incheiat pana la 25.06.2015, dupa care trebuia sa intru in prenatal,insa medicul de familie l-a scris pana la data de 30.06.2015.
Buna ziua,
Ma numesc Diana B, am 23 de ani si sunt insarcinata in 32. de saptamani. La 30.06.2015 mi-a expirat CIM pe durata determinata, incheiat pe perioada de 15 luni si beneficiez de somaj. Azi 01.07.2015, medicul de familie mi-a eliberat concediu prenatal.
Am fost la ITM si au spus ca am dreptul la somaj. M-am dus si la somaj unde au spus ca nu beneficiez de somaj, deoarece nu sunt apta de lucru fiind insarcinata in 32 saptamani. :frantic:. Mentionez ca am beneficiat de concediu de risc maternal pana la data de 30.06.2015
Este necesar sa intru in somaj sau este de ajuns sa depun concediul prenatal direct la casa de sanatate? Beneficiez apoi de postnatal si de CCC? :sorry: