avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate marcel73

Activitate marcel73

Răspuns la discuția Recuperare plata gresita
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Recuperare plata gresita
Alimanescu George a scris:

Avand in vedere dificultatile financiare pe care firma le intampina (activitate suspendata, poprire asupra conturilor), va fi practic greu sa va recuperati banii.

Si in ipoteza ca nu mai recuperam banii, cum justificam contabil plata facuta?
Buna ziua,

Am facut o plata gresita, prin internet banking, in sensul ca de la un furnizor (care are 2 firme) aveam 2 modele de plata, si, din greseala, i-am platit pe o alta firma decat cea care imi emisese factura.
De la banca mea mi s-a spus ca furnizorul trebuie sa returneze banii cu specificatia ca este "incasare eronata", furnizorul insa imi spune ca firma respectiva are activitatea suspendata si poprire pe contul respectiv.
Ce pot sa fac eu in situatia data, pentru a recupera suma respectiva, si a o platesc catre firma corecta.
Multumesc.

Nu am primit si nici nu vom primi acel salar compensator.
Administratorul firmei nu ne mai plateste salariile, din noiembrie, noi am cerut sa fim trecuti in somaj daca nu mai are nevoie de munca noastra sau nu poate sa ne plateasca, iar administratorul ne-a pus conditia de a renunta la acel comepensator prin semnarea unui ordin de platra catre caserie cum ca l-am fi primit.
Problema mare este ca mai sunt inca 2,5 salarii restante, pe care nu vrea sa ni le plateasca, motivand ca le va plati in viitor, peste cateva luni sau ani, cand va reusi el sa vanda afacerea.
Noi suntem dispusi sa renuntam la compensator, dar sa primim macar salariile restante.
As vrea sa stiu daca este o modalitate de a-l obliga sa plateasca salariile restante inainte de a parasi compania.
Multumesc.
V-a ruga sa-mi spuneti, in cazul desfacerii contractului de munca datorita conditiilor economice, cum se procedeaza cu drepturile salariale restante.
Precizez ca am primit pentru luna noiembrie 2009 jumatate de salar, iar contractul de munca va inceta incepand cu data de 31 ianuarie 2010.
In plus, de la personal mi se solicita sa semnez ca am primit salarul compensator la care am dreptul legal, chiar daca nu l-am primit.
Aceasta influenteaza dreptul de a primi restul salariilor restante?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Actiunea in instanta este de durata? Intreb pentru ca angajatorul in ultimele luni si-a transferat toate bunurile de pe firma, are procese si cu diversi parteneri, si nu stiu in ce masura vor mai fi bunuri din care sa ne recuperam noi, angajatii, salariile restante.
Firma este SRL si in aceste conditii nu stiu daca patronul raspunde si altfel decat prin bunurile firmei.
Actiunea in instanta poate fi comuna a tuturor angajatilor, chiar daca nu avem un sindicat?
Multumesc.
Ce pot face angajatii unei firme in cazul in care au deja 2 salarii restante, iar patronul refuza plata acestora pe motiv de lipsa de fonduri.
Mentionez ca este vorba de o firma cu peste 150 angajati, toti fiind in aceasta situatie.
Multumesc.