avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale restante in cazul desfacerii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale restante in cazul desfacerii contractului de munca

V-a ruga sa-mi spuneti, in cazul desfacerii contractului de munca datorita conditiilor economice, cum se procedeaza cu drepturile salariale restante.
Precizez ca am primit pentru luna noiembrie 2009 jumatate de salar, iar contractul de munca va inceta incepand cu data de 31 ianuarie 2010.
In plus, de la personal mi se solicita sa semnez ca am primit salarul compensator la care am dreptul legal, chiar daca nu l-am primit.
Aceasta influenteaza dreptul de a primi restul salariilor restante?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:05, 25 Ianuarie 2010
Nu semnati primirea drepturilor banesti decat in cazul cand le-ati primit. Angajatorul este obligat sa va plateasca toate drepturile salariale: salarii la zi pentru munca depusa, preavizul de 20 d ezile lucratoare, salariul comensatoriu. In cazul in care nu va primiti drepturile salariale chemati in judecata angajatorul. Fiind litigiu d emunca nu platiti taxa de timbru.
la data expirarii CIM angajatorul are obligatia sa va remita toate drepturile salariale restante, inclusiv drepturi salariale cuvenite in cazul desfiintarii postului. angajatorul nu poate conditiona plata drepturilor salariale cuvenita de semnarea unor"angajamente" ca s-au platit alte drepturi salariale. in acest caz sesizati ITM-ul local.
Pentru a face dovada platii drepturilor respective trebuie sa existe un document,stat de plata partiala,OP,dispozitie de plata.

In ceea ce priveste semnarea documentelor daca semnati inseamna ca ati primit si daca ati primit ...... cum sa va mai ajutam noi !?
Nu am primit si nici nu vom primi acel salar compensator.
Administratorul firmei nu ne mai plateste salariile, din noiembrie, noi am cerut sa fim trecuti in somaj daca nu mai are nevoie de munca noastra sau nu poate sa ne plateasca, iar administratorul ne-a pus conditia de a renunta la acel comepensator prin semnarea unui ordin de platra catre caserie cum ca l-am fi primit.
Problema mare este ca mai sunt inca 2,5 salarii restante, pe care nu vrea sa ni le plateasca, motivand ca le va plati in viitor, peste cateva luni sau ani, cand va reusi el sa vanda afacerea.
Noi suntem dispusi sa renuntam la compensator, dar sa primim macar salariile restante.
As vrea sa stiu daca este o modalitate de a-l obliga sa plateasca salariile restante inainte de a parasi compania.
Multumesc.
daca nu doreste pe cale amiabila ... introduceti actiune la tribunalul din jud. in care va aveti domiciliul si pentru a contesta eventual decizia de concediere... in termen de 30 zile de la comunicarea ei... si pentru drepturile salariale in termen de 3 ani !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante si concediul neefectuat mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Angajatorul meu mi-a spus in fata ca nu doreste sa-mi plateasca salariile restante si banii pe concediu neefectuat in baza unor cursuri facute in ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare cu art.65(1) codrina.ama codrina.ama Buna ziua, Va rog, am nevoie, din nou, de sfatul Dvs : 1- art. 78(1) din CCMUN 2007-2010 precizeaza ca, la incetarea CIM, angajatul trebuie sa primesca ... (vezi toată discuția)
Articol 65 al1. codul muncii manu1963 manu1963 Am primit instiintare de la firma la care lucrez ca, la finalul unei perioade de preaviz de 20 de zile imi inceteaza contractul de munca individual in temeiul ... (vezi toată discuția)