avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate ro_johnny

Activitate ro_johnny

Pe sol inseamna pe suprafata locului meu de parcare, proprietate privata dobandit cu ctr de vanzare-cumparare.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca daca montez cutia pe sol, pe un suport metalic, nu mai e nevoie de autorizatie de constructie si semnaturi de la locatarii blocului?
De asemenea, cand merg sa cer semnaturi, pot pune in tabel si o casuta unde sa treaca motivul pt care nu e deacord? E legal? Sau cum ma sfatuiti ?

Caut sa vad ce solutii am sa pot sa ma hotarasc cum abordez problema legal, pt a-mi atinge scopul.
Buna ziua!
Din intamplare am gasit postarea.

Eu sunt inculpatul cu statia de incarcare :)

Caut sa fac totul ca la carte, dar din cauza legilor intortocheate nu stie nimeni exact pasii.

In prezent am acord scris de la proprietarul instalatiei electrice aferenta bloculului, am proiect tehnic intocmit de catre firma autorizata, montaj efectuat de electrician autorizat ANRE, informare catre asociatie. La toate facturi si chitante.
In prezent statia e montata intr-o cutie fdcp pe fatada blocului, langa firida blocului, adiacent locului meu de parcare privat.

Spuneti-mi va rog care ar fi pasii pentru ca totul sa fie 100% legal, (autorizatii alte proiecte/avize, etc.. ) pentru ca sunt multi vecini rau-voiti care din motive subiective sunt impotriva montarii statiei. De asemenea sa imi spuneti ce cadre legale de atac am impotriva acestora. Nu vreau sa fac rau, dar daca nici legal fiind nu reusesc sa le iau acordul,... nu stiu cum sa mai fac.

Va multumesc.
Buna ziua!
Momentan detin un SRL care urmeaza sa-l inchid.
Am un contract de prestare servicii cu o alta societate.
As dori sa pastrez acel serviciu.(mentionez ca nu este valabil pt persoane fizice).
Ce se poate intampla daca inchid societatea, iar eu continui sa platesc acele facturi, eu beneficiind incontinuare de acel serviciu.
Suma pe care o platesc luna este ~150 ron.
Practic nu aduc nici un prejudiciu nimaniu, ba din contra... zic eu.
Multumesc.
Răspuns la discuția Probleme cu sefii
Angel 2007 a scris:

Angajatorul va sti cine sunteti si daca primeste si amenda va dati seama ca nu-i va pica bine.

de asta mi-era teama. in concluzie degeaba ma agit, pt ca nu am cum sa-mi fac dreptate, nu? este incredibil
Bun, si in cazul unui control, nu pot sa-mi imaginez cum s-ar putea derula.
Programul impus a fost comunicat pe cale orala. Eu nu am cum sa le arat organelor de control ce program mi-a impus seful meu. Iar superiorul meu poate nega ce scris eu in sesizare. Este cuvantul meu contra cuvantul lui.
Pot face aceasta sesizare si sub anonimat? Sau sa cer inspectoratului sa nu divulge datele personale ale reclamantului? un fost coleg a facut ceva asemanator acum 1-2 ani, si la scurt timp a fost dat afara...
Multumesc
Buna ziua! In primu rand, tin sa multumesc celor care vor incerca sa ma ajute in problema mea.
Sunt angajat la o firma nationala de cablu din orasul Constanta, de aproape 3 ani. Mentionez ca am o munca de birou si tot programul de lucru presupune sa stau cu ochii in monitorul PC-ului.
In contractul de munca/fisa postului sunt pontat la 8h/zi, 40h/sapt, program L-V 9-18 (1h pauza), dar seful direct ne impune sa lucram cate 6h/zi L-V si o data la 2 saptamani, S+D program 10-20, acest aspect neschimband cu nimic salariul sau beneficiile.
Acest program prelungit din weekend ma oboseste foarte mult si imi ameninta vederea, lucru pe care el nu-l intelege.
Ne impune sa lucram in zilele de sarbatoare, nu ne da concediul de odihna ( de ex suntem in decembrie si eu nu mi-am putut lua 1 zi de concediu pe anul acesta).
Cand am incercat sa discut cu el mi-a zis clar ca daca nu vin la program ma trece absent, si daca nu-mi convine, sa-mi dau demisia.
M-am gandit sa apelez la Inspectoratul Teritorial de Munca, dar multi colegi m-au sfatuit sa nu fac asta pt ca sunt mana-in-mana si nu o sa rezolv nimic, si sigur imi voi pierde locul de munca in urmatoarea perioada.
Exista vreo posibilitate sa-i cer o foaie/ document oficial cu programul de lucru? Ce alte sfaturi imi puteti da?
Multumesc tuturor!