avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu sefii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu sefii

Buna ziua! In primu rand, tin sa multumesc celor care vor incerca sa ma ajute in problema mea.
Sunt angajat la o firma nationala de cablu din orasul Constanta, de aproape 3 ani. Mentionez ca am o munca de birou si tot programul de lucru presupune sa stau cu ochii in monitorul PC-ului.
In contractul de munca/fisa postului sunt pontat la 8h/zi, 40h/sapt, program L-V 9-18 (1h pauza), dar seful direct ne impune sa lucram cate 6h/zi L-V si o data la 2 saptamani, S+D program 10-20, acest aspect neschimband cu nimic salariul sau beneficiile.
Acest program prelungit din weekend ma oboseste foarte mult si imi ameninta vederea, lucru pe care el nu-l intelege.
Ne impune sa lucram in zilele de sarbatoare, nu ne da concediul de odihna ( de ex suntem in decembrie si eu nu mi-am putut lua 1 zi de concediu pe anul acesta).
Cand am incercat sa discut cu el mi-a zis clar ca daca nu vin la program ma trece absent, si daca nu-mi convine, sa-mi dau demisia.
M-am gandit sa apelez la Inspectoratul Teritorial de Munca, dar multi colegi m-au sfatuit sa nu fac asta pt ca sunt mana-in-mana si nu o sa rezolv nimic, si sigur imi voi pierde locul de munca in urmatoarea perioada.
Exista vreo posibilitate sa-i cer o foaie/ document oficial cu programul de lucru? Ce alte sfaturi imi puteti da?
Multumesc tuturor!
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
ro_johnny, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:11, 23 Decembrie 2009
Daca sunteti convins ca nu exista o rezolvare amiabila a situatiei si ca sunteti in stare sa va asumati niste riscuri nu va ramane decat sa prezentati situatia la Directia Muncii sau la ITM. (sesizarea sa fie datata si inregistrata )
Succes!

P.S. nu uitati ca traversam o perioada de criza! Pana va gasiti altceva mai bun rabdati asa cum rabda si colegii dvs.(asta ca un sfat personal)


















Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
maria1504, utilizator
Aveti dreptul legal de a se sesiza Inspectia Muncii si stati linistit ca nu sunt "mana in mana". Si inspecorii sunt urmariti si nu isi msi risca posturile pentru nimeni + ca au si comision la amenzile date.
De asemenea, puteti chema angajatorul in instanta pentru a va recupera drepturile.
Faceti sesizare detaliata la Bucuresti, la Inspectia Muncii care are in subordine ITM-urile pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.

Inspectia Muncii - are ca principal scop urmarirea indeplinirii obligatiilor legale de catre angajatori in domeniul relatiilor de munca, precum si a celor referitoare la conditiile de munca, apararea vietii, integritatii corporale si sanatatii salariatiilor si a altor participanti la procesul de munca, in desfasurarea activitatii.

Inspectia Muncii
Str. Matei Voievod nr.14, Sector 2, Bucuresti

Pot face aceasta sesizare si sub anonimat? Sau sa cer inspectoratului sa nu divulge datele personale ale reclamantului? un fost coleg a facut ceva asemanator acum 1-2 ani, si la scurt timp a fost dat afara...
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
ro_johnny, utilizator
1. Anonimele nu se iau in consideratie.
2. Prin legea de infiintare a Inspectiei Muncii organele de control nu au voie sa divulge numele reclamantilor.

Alte discuții în legătură

Sesizare catre itm tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Bucuresti, inspectorii de munca vor anunta ... (vezi toată discuția)
Care este legea care impune confidentialitatea numelui,in cazul reclamatiilor loredana1973 loredana1973 Buna ziua.Am avut control de la ITM si am aflat cine a depus reclanatia.La fel si de la garda financiara.Care este legea.care impune inspectorilor ITM si ... (vezi toată discuția)
Discriminare madcat madcat Buna ziua.Sunt noua pe acest site si am nevoie de un sfat. Sunt angajata la o fabrica destul de mare.Pe contractul de munca sunt precizate 8 ore pe zi iar in ... (vezi toată discuția)