avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate offefei

Activitate offefei

eu pot intra in posesia dosarului? daca da, unde il gasesc? cum intru in posesia ordonantei?
as dori sa ma indrept acum, si asupra politistiilor ce s-au ocupat de caz, asupra procurorului si a martorei ce poate de frica a dat o declaratie mincinosa. vreau ca adevarul sa iasa la iveala si sa am parte de un proces cinstit.
Buna seara!

Ma numesc Popii Costinel si in luna septembrie 2011 am fost agresat fizic si verbal de doi indivinzi. Unul dintre ei angajat al Minsterului de Interne si fiul primarului din localitatea unde s-a produs incidentul. In urma loviturilor primte, am fost transportat de urgenta cu Salvarea la spital unde mi s-au intocmit mai multe examene medicale, care atesta ca mi-a fost afectat integritat corporala.

Am depus o declaratie la Politie, si am intrat in posesia certificatului medico-legal ce a concluzionat ca necesit 12-14 zile ingrijiri medicale, pe care l-am depus de-asemeni la politie. Unul dintre martorii pe care i-am indicat in declaratie nu a dat declaratie iar cel de al II-lea nu a declarat cele vazute, deoarece s-au facut presiunii, de catre politis si agresorii, asupra lor.

Am intrat in posesia unor informatii precum primarul ar avea cunostiinte si in interiorul biroului de cercetari penale. Si acolo s-a intervenit pentru a se musamaliza si trata cu superficialitate cazul.

As dori sa stiu cum pot ataca decizia procurorului, care a decis neinceperea urmarii penale si sanctioanrea, agresorului ce si-a luat intreaga fapta asupra lui, cu suma de 1300 lei

Mentionez ca datorita bataii primite am suferit fractura de piramida nazala, si am ramas cu sechele. Nu am fost nici apt de munca 10 zile, suferind si pierderi materiale.

Va multumesc!

Răspuns la discuția Dosar Dauna
am fost la groupama. mi s-a pus la dispozitie dosarul. mai primisem o instiintare. acum un an. dar nu am nicio vina ca nu am intrat in posesia ei. am convenit cu cei de acolo sa platesc suma in 12 rate + dobanda legala. am semnat un angajament de plata.
multumesc celor care m-au sfatuit si au contribuit cu, cunostiintele lor pentru a ma ajuta.
Răspuns la discuția Dosar Dauna
Adrian.Tudor a scris:

Nu sunt convins ca lucrurile au stat chiar asa. Eu cred ca suma pt care ati primit instiintare este suma din devizul de reparatie si ca ati primit mai multe adrese sa va prezentati pt a se stabili modalitatea de plata dar ca ati refuzat acest lucru si v-a trimis o ultima atentionare , e drept mai severa de aceasta data. Nu e tarziu nici acum sa mergeti sa vedeti despre ce e vorba.Cunosc destul de bine modul de lucru al acestui asigurator si ma surprinde ce imi spuneti. Eu va sfatuiesc sa mergeti la GROUPAMA si sa discutati cu ei ca de iertat nu va va iertanimeni de plata prejudiciului pe care l-ati produs.

Nu am niciun motiv sa ascund detalii despre cele intamplate. e prima data cand sunt instiintat, ca sunt nevoit sa platesc. nu am primit nicio adresa. ma voi duce la Groupama. nu am suma de bani, pt a platii integral(sunt student in ultimul an, nu am bursa si nici loc de munca, nu am bunuri ce le-as putea valorifica). am toata bunavointa sa platesc, dar nu pot integral. nu sunt de acord sa platesc dobanzii si penalitati. nu am vina, ca tocmai acum imi trimit instiintarea de plata.in caz ca ma vor actiona in instanta, nu voi avea de unde sa platesc. prejudiciul nu a fost produs din vina mea. ci am ajuns in aceasta situatie, ca cealalta parte implicata era foarte influenta si am ajuns din victima, invinuit. am gresit ca nu am controlat daca vehiculul indeplineste toate conditiile pt a putea fi folosit, in momentul cand m-am urcat la volan. pt tot ce am sustinut, am inscrisuriile, pe care vi le pot pune la dispozie, daca aveti bunavointa de a ma sfatuii in continuare.
multumesc!

nu am inteles ce ati vrut sa spune-ti prin ""Dupa 2 ani orice demers este tardiv. ""sau ""In acest caz se aplica termenul de 3 ani. ""
Discuție Dosar Dauna
Buna Ziua!
In urma cu aprox 2 ani, am fost implicat intrun accident. in momentul producerii accidentului, autoturismul condus de mine nu avea, polita de raspundere civila auto. in urma prezentarii mele si a partii implicate in accident, la Biroul Accidente, agentul constatator a concluzionat ca sunt vinovat de producerea accidentului ca nu aveam RCA si ITP (inspectie tehnica periodica) valabil. M-a incadrat la nepastrararea distantei regulamentare. Lucru total neadevarat. Declaratia mea a fost realizata de catre agentul constatator, si scrisa de mine. Pentru ca nu evidentia ce s-a intamplat in realitatea nu am vrut sa o semnez. In urma presiunilor exercitatea asupra mea de catre agent si partea implicata, intrun final am semnat declaratia si procesul verbal. Va informez ca pe parcursul cat am stat la Biroul Accidente, sotul partii implicate in accident, a asistat si a supus agentul constatator la presiuni( ii dicta si ce sa scrie in avizul de reparatii). In urma semnarii procesului verbal, am fost obligat la plata unei amenzi pt producerea accidentului si pt ca am circulat cu un autovehiculul fara RCA, pe care am achitato in 48 de ore. si mi s-au retinut placutele de inmatriculare si talonul pentru ca nu aveam RCA si ITP valabil.
partea implicata in accident,avea asigurare CASCO
acum 3 zile am primit prin posta o somatie de plata din partea Groupama. ma obliga la plata sumei de 2456.29 reprezentand c/v reparatilor. si dobanda aferenta sumei. in caz ca nu voi achita, ma vor actiona in judecata. nu inteleg de ce suma e asa mare, de ce sunt obligat sa platesc si dobanda aferenta sumei.
Va rog! Un sfat
Multumesc!
Răspuns la discuția sentinta data in urma unui recurs
mi-am angajat un nou avocat. anteriorul mi-a spus ca ii pare rau nu se mai poate face nimic. inca nu cunoastem motivele pt care s-a dat aceasta sentinta eronata
am avut surpriza de a afla ca hotarare nu imi va mai veni prin Posta, va trebui sa ma deplasez de mai multe ori la arhiva, pt a intreba daca a fost tehnoredactat si atasata la dosar.
Unde trebuie sa ma duc sa vad daca s-a redactat decizia? pentru sentinta am fost la arhiva, dar acolo era decat un rezumat, din care am inteles ca imi recunoaste actul nul, si sunt obligat sa mai platesc si cheltuieli de judecata, pe deasupra. Doamna de acolo de la arhiva mi-a zis ca nu mai pot face nimic
Va multumesc! Spuneti-mi va rog ce etape trebuie sa parcurg pt a vedea motivele pt care mi-a declarat actul nul, cum trebuie sa intocmesc contestatia, unde trebuie sa o depun? in ce termen trebuie intocmita?