avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate juanis

Activitate juanis

Răspuns la discuția Salarii neplatite dupa concediere
In cazul in care societatea este in insolventa, se declara falimentul dupa mai bine de 1 an si nu se recupereaza nimic din salariul neplatit la concediere, se prelungeste termenul de prescriptie?
Daca societatea intra in faliment si administratorul judiciar nu depune actele pentru recuperarea salariilor din fondul garantat, ce pasi putem urma sa ne recuperam macar o parte din bani? Mai putem apela la acest fond dupa falimentul societatii? Se poate reclama undeva admistratorul judiciar daca refuza sa ne sprijine in recuperarea banilor? Multumesc!
Spuneti-mi, va rog, cele trei luni pentru care se pot plati bani din fondul de garantare sunt anterioare intrarii in insolventa sau ridicarii dreptului de administrare? Multumesc!
Documentele de la punctele a, b, c, e si g ar putea fi suficiente? Nu inteleg de ce la AJOFM au spus ca e nevoie de toate...
Nu exista contract colectiv de munca (<21 angajati); nimeni nu a semnat fise de lichidare; nimeni nu a vazut/semnat vreun stat de plata; pontaje nu s-au facut. Deocamdata atat stiu.
Astazi am aflat ca lichidatorul nu va putea sa-mi elibereze documentele necesare pentru ca unele nu exista! La AJOFM mi s-a spus ca am nevoie de toate documentele, altfel nu se va aproba dosarul. In cateva luni societatea care nu mi-a platit salariul va fi radiata. Mai am vreo solutie la dispozitie sa-mi recuperez banii? :( De apelare la un avocat nu se pune problema din lipsa banilor :(
Multumesc pentru raspuns! Pentru a apela la acest fond de garantare trebuie sa astept sa se faca licitatia bunurilor societatii sau pot sa fac cererea catre AJOFM din momentul in care se ridica dreptul de administrare? Lichidatorul imi tot spune sa astept, dar nu sunt bunuri de valoare de licitat! Din ce vrea sa imi achite salariul restant?
Societatea la care am lucrat a cedat licenta pentru care avea obiectul de activitate. Am fost concediati cativa oameni dupa deschiderea procedurii de insolventa. Bunuri materiale nu cred ca mai exista. Am de recuperat cam 3 salarii. Lichidatorul nu vrea sa depuna cerere pentru noi la AJOFM pentru obtinerea banilor din fondul de garantare. Nu stiu inca daca o sa obtinem actele necesare de la ei, sa mergem sa depunem noi cererile. Dreptul de administrare este ridicat de luna trecuta. Exista vreun termen in care trebuie sa ne incadram cu cererea? Unde putem reclama lichidatorul daca nu ne sprijina in demersul nostru? Daca angajatorul a depus declaratiile lunare dar nu a platit sumele la bugetul de stat, putemapela la fond? Multumesc.
Se poate chema in judecata pentru salarii restante catre fosti angajati o societate aflata in insolventa/procedura falimentului?
Răspuns la discuția CO la 1/2+1/2 norma
indiferent de cate h/zi lucreaza, omul are dreptul la minim 21 zile de concediu? in contractul meu scrie 12 zile CO, in ambele societati la care lucrez. in acest caz, pot sa spun contabilelor sa modifice conform art. 56 la 24 zile (pt ca lucrez 8h/zi), sau am fost pacalita? multumesc.