avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate adina1980

Activitate adina1980

Răspuns la discuția Concediere colectiva
Cum poate angajatorul sa dovedeasca informarea angajatului in privinta disponibilizarii sau a propunerii de pensionare (deci nu decizia de concediere) daca angajatul respectiv era in concediu medical sau de odihna, daca nu i-a trimis o instiintare scrisa? Cum poate altfel angajatul sa conteste propunerea daca el nu este efectiv in unitate la data respectiva?
Răspuns la discuția Concediere colectiva
Va rog frumos daca cineva poate sa raspunda in prininta instiintarii. Am mare nevoie de raspuns pana maine. Din ce mi-a zis mama mea s-au depus astazi contestatii. Dar cum poate dansa sa afle de disponibilizari din moment ce este in concediu mediacal? La fel pentru o persoana ce este in concediu de odihna. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Concediere colectiva
emil6702 a scris:

adina1980 a scris:

Si daca mama mea este in concediu medical incepand de joia trecuta? Ma refer cum poate face contestatia din moment ce este in concediu?

Prin imputernicire

Dar nu trebuia sa fie instiintata in scris? Cum afla daca este pe lista de disponibilizari? Acestea s-au afisat azi.
Dar pentru o persoana care este in concediu de odihna?
Răspuns la discuția Concediere colectiva
Si daca mama mea este in concediu medical incepand de joia trecuta? Ma refer cum poate face contestatia din moment ce este in concediu?
Buna ziua.
Mama mea lucreaza la o institutie de stat care a decis o concediere colectiva (disponibilizare colectiva ). Din pacate nu pot sa fac publice datele deoarece nu s-au dat inca deciziile (si nici nu am voie pe forum). Criteriile de deprtajare au fost vechimea in munca , calificative si competente rezultand astfel o nota finala. S-a semnat un proces verbal in data de 13.07.2011 de catre conducere si sindicat in care s-au stabilit criteriile.
Au fost afisate listele cu cei care urmeaza a fi disponibilizati. Angajatii care au avut note mari binenteles nu au fost disponibilizati. Insa problema este urmatoarea. Au fost pastrati angajatii care au avut note mai mici decat unii salariati care, atentie, nu aveau varsta de pensionare (dau aici exemplul mamei mele 55 de ani ca varsta si 33 de ani si 6 luni vechime in munca) , dar in dreptul acestora s-a trecut expresia: PROPUNERE DE PENSIONARE (fara ca acest criteriu sa existe in procesul verbal). Niciunul nu se incadreaza la pensionare anticipata ( numai la anticipata partiala).
Intrebarile mele sunt:
1. Exista o baza legala prin care se poate face acest lucru?
2. Se poate contesta in instanta pe motiv de discriminare pe baza de varsta?
3. Aceasta "PROPUNERE DE PENSIONARE" este doar o "smecherie" a conducerii, iar in momentul in care oamenilor li se va da chipurile decizia, aceasta nu va fi decat o propunere de pensionare, iar cei care o vor semna (multi semneaza fara sa citeasca), sa semneze de exemplu si renuntarea la anumite drepturi (salarii compensatorii)?
4. Daca exista aceasta propunere de pensionare ea este obligatorie sau numai daca angajatul accepta?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Problema plata catre furnizor
Buna dimineata.
Da pentru primele 2 facturi a primit chitantele. Eu ma refeream la chitantele pe care le-a taiat pentru justificarea sumelor din gestiune (nu ma pricep la contabilitate). Presedintele ii aducea chitantele de la PFA dupa ce ii ducea banii.
Din ceea ce am citit inteleg ca e mai bine sa puna acei bani din buzunarul propriu, chiar daca sunt sanse ca instanta sa decida ca PFA nu poate demonstra executia lucrarilor, in urma unui control exista riscul ca cei implicati (vinovati sau nevinovati) sa raspunda in fata legii.

Va multumesc tuturor. O zi buna!
Răspuns la discuția Problema plata catre furnizor
goe_07 a scris:

Intelegeri verbale materializate prin utilizare de fonduri financiare apartinand proprietarilor,pentru care nu exista documente justificative legale,implica responsabilitatea persoanelor care au participat la concretizarea utilizarii sumelor financiare
Aspectul ca si presedintele de asociatie a dat bir cu fugitii,fara a lamuri situatia,
conduce catre o posibila recunoastere a incalcarii prevederilor care guverneaza activitatea in cadrul asociatiilor de proprietari


Sa inteleg ca fratele meu este bun de plata deoarece s-ar putea considera ca si el a luat parte (chiar daca nu este vinovat) la "afacerea" presedintelui?
Eu ma gandeam ca de vreme ce nu exista un contract in care sa fie stipulata suma de plata + o factura fara stampila PFA si semnatura presedintelui ar fi de ajuns ca acesta (sau cu o intelegere cu PFA) sa fie o solutie ca fratele meu sa nu mai plateasca acei bani, chiar daca este vina lui ca nu a facut acel proces verbal. Multumesc.
Răspuns la discuția Problema plata catre furnizor
Nu, nu poate. Tocmai asta este problema. Eu ma gandeam daca poate sa se lege de faptul ca nu este semnatura presedintelui pe ultima factura, nici stampila PFA si ca nu s-a facut niciun contract. Multumesc.
Buna seara.
Am si eu o mica problema. De fapt este problema fratelui meu dar, inainte de a vorbi cu un avocat, i-am spus despre acest forum si a fost de acord sa postez aici pentru a obtine mai multe pareri.
Fratele meu este administrator la o asociatie de proprietari. Cei de acolo (comitetul) au luat hotararea de a achizitiona cutii postale. S-a ajuns la o intelegere amiabila cu o PFA (deci fara contract sau alta forma de intelegere scrisa) de a realiza aceste cutii. Singurul care a luat legatura cu aceasta PFA a fost doar presedintele asociatiei (PFA era din alt oras), pe principiul "lasa ca stiu eu pe cineva care ni le face ieftin". S-a ajuns la intelegerea ca plata sa se faca in 3 rate, in numerar. La primele plati presedintele asociatiei venea cu factura iar fratele meu ii inmana acetuia banii si bineteles taia chitanta pentru banii dati, fara a face insa un proces verbal de dare/primire. Nu au fost probleme, banii au ajuns la PFA respectiva. La ultima plata insa, presedintele a luat banii dar acestia nu au mai ajuns la PFA. In urma cu cateva zile asociatia a primit o instiintare ca este data in judecata pentru plata ultimei rate + respective penalitati + alte cheltuieli. Fratele meu uitandu-se mai bine pe ultima factura a observat ca nu este semnatura presedintelui (era o alta semnatura) si nici stampila PFA. Presedintele a plecat de la asociatie in strainatate si nu mai este de gasit.

Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum sa procedeze fratele meu. Eu garantez ca nu a facut nimic deoarece are familie, are copii si nu a avut niciodata nicio problema cu asociatia. Este vorba de o suma mare de bani pe care nu poate sa o acopere. Stie ca si el a gresit dar a avut incredere in acel presedinte iar acesta a abuzat de increderea lui.

Va multumesc.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Va doresc Un An Nou Fericit si multa sanatate.