avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate ooopsss

Activitate ooopsss

Răspuns la discuția Raspuns judecatorie
Am cumparat un apartament scos la licitatie de un B.E.J. Am facut pasii normali pentru intabulare .. au trecut cele 90 de zile ..etc. Pt intabularea definitive am nevoie de un raspuns din partea judecatoriei daca s-a facut contestatie sau nu la actul de adjudecare de catre fostii ( inca actualii proprietari) .

PS : "In conformitate cu Hotararea Colegiului de Conducere al Judecatoriei Deva din data de 2.03.2009, la nivelul
Judecatoriei Deva nu se vor mai programa audiente."
Buna ziua

In data de 04.06 am depus o cerere pentru a mi se comunica un raspuns. Dupa 12 zile am fost sa ma interesez si cererea mea nu este inregistrata, nu o gaseste nimeni official desi o au acolo in fata. Practic nu vor sa imi dea un raspuns. ce pot sa fac? Am cerut sa vorbesc cu "seful" celei care se face ca ploua dar se pare ca este judecatorul la care nu este acces.

INFORMARE DE PRESÃ

"Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor de scutire de la plata taxei pe poluare pentru autovehiculele sub 2000 cmc pentru 45 zile


La propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 29 decembrie 2009, Ordonanţa de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri privind taxa pe poluare pentru autovehicule."



Stie cineva ceva mai exact desprea aceasta scutire de taxa...adica la ce autoturisme se aplcica mai exact?

Ceea ce am citit pe net nu este in tocmai ceea ce am auzit la TV la stiri despre aceasta scutire...

La stiri se spunea: orice cetacean care importa un autoturism SH inmatriculat pentru prima data intr-un stat membru UE si este scutit de plata taxei de poluare daca autoturismul se inmatriculeaza in primele 45 de zile ale anului 2010.
Răspuns la discuția somaj vs pfa
1.Sa inteleg ca nu conteaza daca PF-ul a fost infiintat in timpul cand eram angajat ?

2. Am incheiat contractul de munca la sfarsitul lui Iunie. Indemnizatia de somaj se micsoreaza cu fiecare luna trecuta de la inchiderea contractului de munca pana depun dosarul?...
Răspuns la discuția somaj vs pfa
Buna ziua,

Ce se intampla in cazul in care un salariat care are si un PFA deschis este dat in somaj? Eu sunt in situatia de mai sus iar o doamna de la SOMAJ nu mi-a acceptat dosarul ( nici nu a stat de vorba cu mine) cand i-am precizat ca am si un PFA. Este vorba de un PFA declarat la finante cu NORMA DE VENIT ( 4500 ron/an)

Multumesc
Răspuns la discuția Factura externa in RON + incasare
alcibiade a scris:





Raspunsul este corect numai in conditiile in care autoturismul indeplineste conditiile de nou prevazute la art 125 Cod fiscal, altfel se aplica tva



Autoturismul nu este nou.. si emiterea unei facturi de vanzare externa fara TVA la autoturisme nu este conditionata de starea acestuia
Răspuns la discuția Factura externa in RON + incasare
Ca sa complic putin situatia..:)... B = persoana fizica..
Răspuns la discuția Factura externa in RON + incasare
.... ca sa evit unele probleme la un eventual control legate de incsrea cu chitanta a unei sume mai mari de 5000 ron...am sa incerc plata integrala in cnt bancar

Intrebarea este daca o persoana din Romania are dreptul/poate plati aceasta factura in RON in numele firmei din Germania .
Buna ziua , Am si eu o intrebare: se pot emite facturi externe fara TVA in RON ? acestea se pot incasa cu chitanta chiar daca suma este mai mare de 5000 ron?

Mentionez ca este vorba de vanzarea unui autoturism catre o firma din Germania care este platitoare de TVA, si care doreste plata facturii cash in RON la sediul firmei mele , deci trebuie sa tai chitanta pe toata suma.

Astept raspuns. Multumesc