Buna Ziua, incerc sa va tin la curent cu evenimentele petrecute in acest caz pentru a va putea expune parerile si pentru a ma putea ajuta.
Am solicitat revocarea suspendarii execut. pedeps. pt cndamnat deja s-a fixat primul proces si imediat dupa ce am primit citatia m-a sunat executorul jud.cum ca debitorul doreste sa se angajeze sa-mi plateasca sub forma de rata o suma infima vreo 6-7 luni pana cand cineva apropiat din familie face un credit bancar.tot executorul mentioneaza ca o sa trimita prin posta proc.-verbal si eu daca sunt de acord il semnez daca nu, nu - eu am cerut prin exec.sa-mi dea banii cel mult in 3 rate consistente incat sa epuizeze intreaga creanta.
- Va rog sa-mi spuneti ce pot face?Nu mai sunt dispusa sa astept asa mult si nu am incredere in condamnat.
Oricum cu revocarea merg pina la sentinta.
- Ce fac cu procesul-verbal pe care executorul il va trimite prin posta il semnez ori ba - cam ce contine un astfel de PV ?
Multumesc anticipat!
Am gasit un alt avocat(care bineinteles mi-a solicitat ptr. inceput o noua suma de bani), si care cik o sa incerce sa se recupereze creanta.
Eu imi doresc ca inculpatul sa ajunga in faza ca sa ii fie schimbata pedeapsa in inchisoare, ptr.(zic eu) a creste sansa de a recupera banii.
Ca si o concluzie dumneavoastra ce ma sfatuiti, sa continui pe aceasta cale(sa chelui bani cu avocati si procese si sa-i recuperez din creanta) sau sa ma las pagubas, pardon, pagubit (oricati bani as cheltui - degeaba - infractorii in tara asta au legea lor).
Incep prin a spune.. ms ptr raspunsurile dumneavoastra.
Eu mergeam pe ideea ca daca i se poate "converti" pedeapsa in inchisoare.. as avea si eu mai multe sanse de a recupera banii de care am fost inselat.
El bani are, nu e problema, dar numai ca e greu de facut dovada de acest lucru.. ca la noi in tzara daca esti un pic "smecher" faci bani fara sa fii angajat.
Am schimbat si eu vreo cativa avocati care, cred eu, intentionat au inceput sa ma amane asa din senin, dat fiind faptul ca inculpatul a intervenit pe la ei.. mda in fine..
Sunt parte vatamata intr un dosar in care inculpatul a savarsit infractiunea de inselaciune si violare de domiciliu. In urma contopirii pedepselor, inculpatul urmand sa execute 3 ani inchisoare. in temeiul art.71 al.2 c.p., aplica inculpatului ped. accesorie a interzicerii drepturilor prev.de art.64 lit.a teza ii si art.64 lit b c.p., din mom. ramanerii def. a hot.de condamnare, pana la terminarea exec. pedepsei. In baza art.86/1 c.p., suspenda execut. pedepsei sub supraveghere. Fixeaza termen de incercare 5 ani, Atrage atentia inculp.asupra dispoz. art .86/4 c.p. si i cere sa se supuna unor masuri de supraveghere. In temeiul art.71 alin.5 c.p., suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspend.execut. pedepsei sub supraveghere. Admite in parte cererea pt.despagubiri formul. de p. vatamata si oblig. pe inculpat sa plateasca acesteia suma respectiva actualizata la data executarii.bineinteles si cheltuieli de judec.Prezenta sentinta,ramasa definitiva, s-a investit cu formula executorie la incep.an 2009. Chemat la biroul execut. judecatoresc in prezenta mea a declarat ca nu se opune la executare insa nu are posibilitati, bunuri mobil. si imobil. nici loc de munca. A doua oara am mers cu execut., organ.de ordin. la domiciliul acestuia bloc ANL. Era plecat de acasa. Executorul a intocmit un alt proces-verbal mentionand ca debitorul se sustrage de la execut. silita si nu respecta hot. judec. prin care a fost obligat la plata despagubirilor catre creditoare.
Mentionez ca execut. jud. mi-a spus ca nu are ce sa-i mai faca si mi-a sugerat sa fac o actiune in instanta pt.nerespectarea hot. judec., sustragere la executare si conf.art. 84 c.p.pt.revocarea in cazul neexecutarii obligatiilor civile.
Sa fac o plangere prin care sa cer schimbarea pedepsei cu suspendare in pedeapsa cu inchisoare. Eu vreau sa mi recuperez banii [e o suma consistenta] iar pt.fapta sa faca puscarie. E tepar a facut multe victime prin planuri diabolice. Cazierul ii este curat.Va plati oare?
Ce pot sa mai fac?Am o sentinta definitiva si irevocabila si nu poate fi facuta executarea silita.Nici avoc. nici judec .nu au cerut sechestru asiguratoriu .Avocatul nu m a pregatit .
Mai am vreo sansa? Astept respunsul dumneavoastra .Va multumesc anticipat!
On topic, nu vreau sa generalizez dar am cativa prieteni care au avut de-a face cu acest sistem, cel al avocatilor si doctorilor(in linii mari un sistem comun si corupt).
Cati dintre dumneavostra nu ati fost la avocati si ati dat bani fara sa va dea o chitanta / factura.
Cati dintre dumneavoastra nu ati fost la stomatolog sa va faca cateva lucrari si nu v-a dat nimik la mana.
Si acuma vina intrebarea... DOMNII acestia mentionati cum isi platesc DARILE la stat daca nu taie chitanta / factura.. ce sa inteleg, Ca lucreaza la Negru??? Eu sunt de parere ca trebuie sa se efectueze ceva controale.. sau autoritatile sa se sesizeze ca nu se mai poate frate.. povara tarii si toate datoriile acesteia o sa le plateasca FRAIERII ca mine si ca cei care nu sunt avocati si doctori.
Toate bune sanatate si fericire in anul ce urmeaza.
Hai jos cu coruptia....