Dupa cite stiu eu, pana isi termina studiile , adica , pina la 25 ani, daca urneaza o facultate.Va fi si mindria parintelui ca a contribuit la ridicarea pe o treapta superioara a copilului sau, asa ca, intreaba-l pe el ce vrea sa faca dupa implinirea virstei de 18 ani.
Veti fi obligat, prin efectul legii, la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din veniturile pe care le-ati realiza,conform salariului minim pe economie,daca fiul/fiica dvs. isi continua studiile,dar nu mai tarziu de implinirea de catre acesta/aceasta a varstei de 26 de ani.
Pensia alimentara se plateste pana la implinirea varstei de 18 ani,iar in cazul continuarii studiilor dupa aceasta varsta,pana la 26 de ani.;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensia alimentara
SamTea
buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
croberta
Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)