avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat de rea-credinta
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat de rea-credinta

Buna ziua. As dori sa stiu daca un avocat poate sa incaseze banii de la mine fara sa-mi dea chitanta.:( Eu am mers la un avocat sa ma apere la un proces, i-am dat banii, dar el nu s-a prezentat la proces. Ce pot sa fac?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 09:33, 31 Decembrie 2009
Din pacate exista si asemenea cazuri triste. Potrivit legii 51/1995, in cazul in care avocatul isi ofera serviciile unui client, el are obligatia de a intocmi urmatoarele acte: contract de asistenta juridica, imputernicire avocatiala si chitanta fiscala.In acest caz va puteti adresa baroului din care face parte avocatul si solicitati restituirea onorariului platit. Mai poate fi vorba de un escroc, iar in acest caz se poate face reclamatie la politie pentru inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii.
Daca aveti vreo dovada ca i-ati dat banii, puteti sa-i faceti o sesizare la Decanul Baroului de Avocati din care face parte.
Ce sa faceti ca sa ce?
Adica ce anume urmariti?
Sa il determinati sa vina la proces, sa va taie chitanta, sa va dea banii inapoi?...
Aveti contract, un schimb de mailuri, ceva?
Am intalnit si eu un astfel de caz in cercul meu de prieteni, a existat o intelgere cu un avocat, iar in ziua in care s-au intalnit sa discute despre caz si sa stabileasca onorariul la o cafea, surpriza, exact atunci D-nul avocat nu avea chitantierul la dansul ... cu alte cuvinte, banii dati, chitanta ioc. Si s-a intamplat ceea ce era de asteptat sa se intample ( intr-o tara in care civilizatia si bunul simt al unora sunt invers proportionale cu imaginea de aparatori ai legii preacinstiti pe care si-o infatiseaza) , a venit ziua cu pricina, si ia-l pe avocat de unde nu-i. S-a dat o amanare in prima faza datorata de lipsa avocatului apararii. Clientul l-a contactat telefonic si pe e-mail, si dupa lungi si stresante insistente a catadicsit sa raspunda, spunandu-i clientului sa stea linistit ca a fost plecat din localitate ( chiar si asa, nu era normal sa anunte ca nu se poate prezenta ? ) si ca la urmatoarea infatisare va fi prezent negresit. Stiti ce a urmat,nu? Ca in filmele cu prosti, avocatul nu s-a prezentat nici la cea de-a 2 a infatisare, nici la a 3 a , unde nervii clientului au cedat si neavand ce explicatie "de moment" sa dea judecatorului in vederea solicitarii unei noi amanari i-a spus adevarul! Stiti care a fost sfatul judecatorului,nu? " Pe viitor sa nu mai dati bani fara sa primiti chitanta, este singurul mod prin care va puteti justifica in momentul in care aveti probleme cu un avocat de rea credinta." Si pana la urmatorul termen a fost obligat sa-si arvuneasca alt avocat, sa-l angajeze, sa-i plteasca onorariul ( de data asta a solicitat chitanta ) si tot asa .... a ramas ca ursul pacalit de vulpe cu banii dati primului asa zis avocat, nu a avut cum sa recupereze nimic deoarece nu a existat nici o dovada scrisa prin care sa justifice plata onorariului.
As vrea sa cred ca dvs sunteti un caz fericit , si o sa fie totul bine, avocatului o sa-i vina mintea la cap, o sa vina la proces si o sa iasa totul ca la carte ... insa este bine sa va asteptati si la varianta cealalta, pe care nu si-o doreste nimeni, dar .... in cele din urma ... traim in Romania unde nimic nu ar trebui sa ne mai mire .
Va doresc succes si nervi tari ( o sa aveti nevoie ) !
"Ah, n-aveti chitanta... si eu care voiam sa va dau banii! Ne vedem maine?"

Eu nu iau bani fara chitanta, nici cu promisiunea ca o tai si o dau mai tarziu. Si daca uit? Stau sa-mi incarc agenda si cu cate chitante am de taiat? Si daca uit azi, daca o tai maine cand omul e plecat din tara? E stupid...

In toate cazurile, in situatia exceptionala in care clientul imi spune ca :"Lasati ca mi-o dati dv., am incredere!" raman un moment ca de sticla. Cred ca omul poate vedea, de regula, prin mine si vede ca nu il inteleg.
O bucatica de hartie insa se gaseste la cafenea, un servetel pe care sa se scrie ca numitul X a luat de la Y suma de z reprezentant onorariu avocatial. Urmeaza a se semna contract si preda chitanta cu valoare foscala...
Ma rog ceva de gen!

Va rog, oameni buni, ca sa evitam cu totii a arunca cu noroi ca unii procedeaza prost, pentru a evita sa fim cu totii perdanti, NU DATI BANI FARA CHITANTA SI CONTRACT!!!
Puneti acel profesionist sa va scrie el cu mana lui ca a primit suma z... macar sa stiti ca puteti sa-i cereti socoteala mai tarziu!
Nu uitati: copilul care nu plange nu primeste tata!
PLangeti dupa chitante! Dupa contracte, dupa banii munciti de dv.!

Alte discuții în legătură

Avocatul nu e obligat sa incheie contract de reprezentare si sa elibereze chitante? prietenulomului prietenulomului Piritii au avut un avocat . Acestia au platit la fiecare infatisare , redactari etc . Acum acestia se pling de faptul ca avocatul nu a eliberat chitante , nu ... (vezi toată discuția)
Cum se reziliaza contractul cu un avocat? ContSters277534 ContSters277534 Buna ziua, Am trei procese pe rol si am descoperit ca avocatul meu mi-a facut mult rau, bazindu-se pe lipsa mea de cunostinte juridice. Vreau sa scap de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o avocata aely aely Buna ziua ! Sunt noua pe aici si doresc sa va adresez o intrebare. Am angajat o avocata pentru castigarea dreptului de proprietate asupra unui teren. Din ... (vezi toată discuția)