avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat de rea-credinta
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat de rea-credinta

Buna ziua. As dori sa stiu daca un avocat poate sa incaseze banii de la mine fara sa-mi dea chitanta.:( Eu am mers la un avocat sa ma apere la un proces, i-am dat banii, dar el nu s-a prezentat la proces. Ce pot sa fac?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 09:33, 31 Decembrie 2009
Sunt si situatii in care avocatul taie o chitanta pentru o suma mica si primeste sau solicita mai mare , motivand diferenta de bani cu titlu de cheltuieli facute in folosul clientului sau pentru pregatirea cazului .

Asta ca sa nu mai vorbesc de jigodiile care inaintea procesului , mai ales procesului penal cand se lasa cu arestari sau s-ar putea sa se lase cu arestari , avocatul mai cere bani , chiar daca se intelesesera la pret , iar clientul , trecand sau stiind ca urmeaza sa treaca de la stadiul de invinuit la cel de inculpat , ii da pentru ca se gandeste ca ramane fara aparare , si este posibil sa ramana in arest preventiv o perioada mai lunga de timp .

Mai sunt si avocati care spun sau lasa sa se creada ca au oferit diverse sume de bani anchetatorilor pentru ca sa scape clientul , pentru ca despre aia care dau nu sunt probe suficiente .

Buna ziua domnilor,

On topic, nu vreau sa generalizez dar am cativa prieteni care au avut de-a face cu acest sistem, cel al avocatilor si doctorilor(in linii mari un sistem comun si corupt).

Cati dintre dumneavostra nu ati fost la avocati si ati dat bani fara sa va dea o chitanta / factura.
Cati dintre dumneavoastra nu ati fost la stomatolog sa va faca cateva lucrari si nu v-a dat nimik la mana.
Si acuma vina intrebarea... DOMNII acestia mentionati cum isi platesc DARILE la stat daca nu taie chitanta / factura.. ce sa inteleg, Ca lucreaza la Negru??? Eu sunt de parere ca trebuie sa se efectueze ceva controale.. sau autoritatile sa se sesizeze ca nu se mai poate frate.. povara tarii si toate datoriile acesteia o sa le plateasca FRAIERII ca mine si ca cei care nu sunt avocati si doctori.

Toate bune sanatate si fericire in anul ce urmeaza.
Hai jos cu coruptia....

Da, exact asa se cheama. Ca lucreaza la negru. Dar asta si pentru ca li se permite.
Daca cei ce ar merge, ar solicita in mod expres sa li se elibereze chitanta si NU ar da banii fara sa primeasca in schimb o chitanta , poate situatia s-ar schimba. In fond, daca avocatul nu o face el singur (nu comentez motivele), CERETI. Sunt banii dvs., de ce sa va fie jena? Platiti un serviciu. Cu bani munciti!!

Imi permit sa-mi exprim o parere pentru ca sunt unul dintre "fraierii" aceia despre care vorbeati dvs. Care isi platesc toate darile la timp si integral. Si care nu stiu sa "fure" statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul nu e obligat sa incheie contract de reprezentare si sa elibereze chitante? prietenulomului prietenulomului Piritii au avut un avocat . Acestia au platit la fiecare infatisare , redactari etc . Acum acestia se pling de faptul ca avocatul nu a eliberat chitante , nu ... (vezi toată discuția)
Cum se reziliaza contractul cu un avocat? ContSters277534 ContSters277534 Buna ziua, Am trei procese pe rol si am descoperit ca avocatul meu mi-a facut mult rau, bazindu-se pe lipsa mea de cunostinte juridice. Vreau sa scap de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o avocata aely aely Buna ziua ! Sunt noua pe aici si doresc sa va adresez o intrebare. Am angajat o avocata pentru castigarea dreptului de proprietate asupra unui teren. Din ... (vezi toată discuția)