avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se reziliaza contractul cu un avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se reziliaza contractul cu un avocat?

Buna ziua,

Am trei procese pe rol si am descoperit ca avocatul meu mi-a facut mult rau, bazindu-se pe lipsa mea de cunostinte juridice.
Vreau sa scap de el, sa reziliez contractul de reprezentare juridica in toate cele 3 contracte si trebuie sa fac procedural singur bine aceste acte si nu stiu ce sa fac, cum sa le fac.
Ce acte si de unde pot lua un model se fac la rezilierea cu un avocat?
Cum prezint la instanta ca nu ma mai reprezinta?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters181220 , utilizator 22:28, 24 Mai 2013
Vorbiti mai intai cu avocatul.
Daca aveti procesele pe rol aveti dreptul de a depune la dosar o cerere prin care sa instiintati instanta despre reziliere.
Rezilierea o discutati cu avocatul.
Se poate incheia un act scris semnat de ambele parti contractante.
Puteti renunta unilateral la contractele cu avocatul dvs. Adica doar prin vointa dvs , nu este necesar ca si avocatul sa fie de acord si sa semneze .
Faceti un inscris prin care sa aduceti la cunostinta avocatului ca doriti sa reziliati unilateral toate cele trei contracte incheiate cu el ( le identificati clar , prin numar si data ) .
Insa trebuie sa stiti ca renuntarea dvs. la contracte , nu va scuteste de plata onorariului cuvenit pentru serviciile prestate pana in momentul renuntarii .
Bafta !
Rezilierea contractului vizeaza efectele juridice pentru viitor, asa este.
Pot exista insa probleme si in privinta datoriilor fata de avocat daca exista...evident...

Intrebarea este ce veti face mai departe?
Instanta o sa va ia in seama vointa de a nu va mai apara avocatul respectiv dar procesul va continua.
Daca aveti martori de audiat este posibil ca instanta sa nu amane daca nu veti avea deja alt avocat angajat.
Daca doriti sa continuati procesul fara avocat nu vor fi probleme.
Trebuie sa stiti si cum veti proceda la termenul de judecata.
Eu sunt la zi cu platile. Ce ne facem insa ca dumnealui nu a dat nici o chitanta pe nici un ban luat de la mine si la un proces a prezentat o chitanta mult mai mica decit am platit eu???? Poate sa zica ca nu a luat nici un ban de la mine, asa? Am insistat de multe ori sa-mi dea chitante pe bani si nimic. In situatia asta ce se face va rog? De ce ati presupus ca nu am platit ca uite ce fac colegii dvs.?
V-am intrebat pentru ca sunt destui avocati care nu iau bani vin la termene si apoi clientul ca sa nu plateasca vrea sa rezilieze contractul cu avocatul.
Avocatii trebuie sa ia banii inainte...

Este posibil ca pentru fiecare proces sa existe cate o chitanta.
Nu va putea face chitante pe sume de bani mai mari decat a primit si daca sunt mai multe procese este foarte probabil sa existe mai multe chitante.
Incercati sa verificati si aceasta chestiune.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract avocata Diamandi Diamandi Astazi reziliez contractul cu avocata. Cand merg la ea, daca ii cer tot ce a primit legat de proces pe adresa de corespobdenta data la cabinetul ei, e obligata ... (vezi toată discuția)
Abonament orange jianu ana jianu ana in 2oo9 sept m-am prezentat sa-mi teinnoiesc abonamentul de 3 euro la orange.Am reinnoit ab. pe 2 ani si d-ra mia dat un telefon de fidelizare si un ab. de 10 ... (vezi toată discuția)
Avocata a reziliat unilateral contractul de asistenta juridica aidu aidu invocand ca a intervenit o divergenta de opinie juridica... ceva bazaconie de genul asta. Este evident ilegala aceasta reziliere, avand in vedere forta ... (vezi toată discuția)