avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se reziliaza contractul cu un avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se reziliaza contractul cu un avocat?

Buna ziua,

Am trei procese pe rol si am descoperit ca avocatul meu mi-a facut mult rau, bazindu-se pe lipsa mea de cunostinte juridice.
Vreau sa scap de el, sa reziliez contractul de reprezentare juridica in toate cele 3 contracte si trebuie sa fac procedural singur bine aceste acte si nu stiu ce sa fac, cum sa le fac.
Ce acte si de unde pot lua un model se fac la rezilierea cu un avocat?
Cum prezint la instanta ca nu ma mai reprezinta?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters181220 , utilizator 22:28, 24 Mai 2013
La finalul procesului - exact cum am scris - mi-a dat chitanta pe o suma MULT mai MICA decit am platit eu cash, nu invers. Nu va faceti ca nu intelegeti ca doar nu o fi primul caz din acesta...
Acum ca termin cu el, mi-e sa nu zica ca nu i-am dat banii, el nedind chitante deloc! Asta intrebam de zor aici.Multumesc.
Situatia este delicata , daca este asa cum spuneti dvs. Cel mai bine era sa nu dati banii fara sa vi se elibereze chitanta , dar acum faptul este deja consumat ...
Totusi nu va mai ganditi atat de departe , poate ca respectivul avocat , nu va pretinde ca nu i-ati dat banii ...
Inainte de a rezilia contractul , mergeti la el si rugati-l sa va elibereze chitantele pe sumele platite , spunandu-i ca aveti nevoie de ele , pentru ca in baza lor veti putea solicita plata cheltuielilor cu avocatul . Deocamdata nu-i spuneti nimic de reziliere , poate reusiti asa sa obtineti chitantele pe banii platiti .
Iar dupa ce reusiti sa le obtineti , faceti acel inscris prin care sa-i aduceti la cunostinta ca doriti sa renuntati la serviciile sale .
Insa aveti in vedere faptul ca daca aveti deja procese incepute , veti avea nevoie de un alt avocat care sa va ajute sa va descurcati in hatisul de legi si reguli procedurale .
Bafta !
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat, Avocat
Avocatii pot depune chitantele la dosar si chitantele sa fie facute.
Daca dau chitantele la clienti si ei le pierd dupa aceea tot clientii se supara.Sau spun ca avocatul este de vina ca au pierdut chitantele...ca au uitat ca trebuie depuse la dosar.
In fine...
Nu am de unde sa stiu ce bani ati platit, cate procese aveti, cate chitante ati primit pentru fiecare proces.

Chitantele se depun la dosar pentru cheltuieli de judecata.
Nu inteleg de ce ati primit chitanta dupa proces daca ziceti ca l-ati platit inainte de proces.
Adica ati primit chitanta fara sa ii platiti bani sau cum?
in Romania se emite chitanta cind platesti ceva, nu?
Nu mai reiau, am platit si am primit chitanta MULT MAI MICA la final.
Din pacate exista astfel de persoane..respectiv care taie chitanta pe o suma mai mica in scopul evitarii achitarii taxelor corespunzatoare catre barou si catre stat.
Legat de chitante, eu fie le-am dat chitantele clientilor atragandu-le atentia ca voi avea nevoie de ele in original pentru solicitarea cheltuielilor de judecata si le-am primit inapoi la momentul potrivit, fie chiar ei mi-au solicitat sa le dau doar copie de pe chitanta si sa atasez originalul din start la dosar.
In cazul dvs intrebarea este cum reusiti sa dovediti cat ati achitat de fapt..
Iar avocatii care taie chitante pe bani mai putini decat primesc se joaca nitel cu focul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract avocata Diamandi Diamandi Astazi reziliez contractul cu avocata. Cand merg la ea, daca ii cer tot ce a primit legat de proces pe adresa de corespobdenta data la cabinetul ei, e obligata ... (vezi toată discuția)
Abonament orange jianu ana jianu ana in 2oo9 sept m-am prezentat sa-mi teinnoiesc abonamentul de 3 euro la orange.Am reinnoit ab. pe 2 ani si d-ra mia dat un telefon de fidelizare si un ab. de 10 ... (vezi toată discuția)
Avocata a reziliat unilateral contractul de asistenta juridica aidu aidu invocand ca a intervenit o divergenta de opinie juridica... ceva bazaconie de genul asta. Este evident ilegala aceasta reziliere, avand in vedere forta ... (vezi toată discuția)