Si nu au intocmit nici un PV (proces verbal)?
Cu procesul verbal intocmit de catre politie, asiguratorul RCA al dvs. putea sa despagubeasca dauna provocata de catre dvs.! Iar dvs. nu trebuia sa platiti nimic!! Iar pagubitei trebuia sa i se retina si permisul si talonul+ o amenda intre 1000-2000 lei ca nu are asigurare valabila!!!
Dvs. trebuia sa va dea o autorizatie pt. repararea masinii dvs. precum si pagubitei!!!!! Unde va reparati masina, in spatele blocului, in curtea casei? Ca nici un service nu va primeste fara autorizatie de reparare eliberata de politie sau asigurator!
Procedura înțelegerii amiabile se aplică atunci când se împlinesc concomitent, aceste condiții:
Din accident au rezultat doar pagube materiale, fără vătămări corporale;
Au fost implicate maxim 2 autovehicule, și ambele dețin polița RCA valabilă la momentul accidentului.
Accidentul s-a produs pe teritoriul României;
Ceea ce ma face sa cred ca o sa ramaneti fara permis, asa cum ati crezut initial... Acest fapt s-ar datora faptului ca nu ati indeplinit responsabilitatea verificarii documentelor... Am fost intr-o speta asemanatoare (cu amiabila incheiata si documente valide) si era cat pe ce sa raman fara permis, norocul meu a fost ca eu eram stationata...
Chiar sunt curioasa cum va va solutiona speta! Va rog sa reveniti si catre noi sa ne comunicați! Succes
Vedeti dumneavoastra, prin fapta dumneavoastra de neacordare de prioritate dumneavoastra ati produs o paguba acelei femei. Aceasta a fost intelegatoare, si a acceptat amiabila si acum e buna de sanctionat. Dumneavoastra va este teama sa nu vi se retina permisul si doar atit, chiar daca ati incalcat cu vinovatie legea rutiera, si nu va intereseaza de pagubita. Din cauza acestei viziuni (pot sa nu acord prioritate ca intocmesc intelegere amiabila) sunt o parte din evenimentele din trafic. Faci bine si te alegi cu raul. Este normal ca doamna sa plateasca pentru lipsa RCA. Eu personal, nu as fi acceptat intelegerea amiabila in caz de neacordare de prioritate, (si pe timpul ciuruitului sanctiunea era aceeasi) pentru ca faptasul sa aiba timp sa mediteze pieton fiind la fapta facuta si sa-si indrepte pe viitor comportamentul. Altfel neacordarea de prioritate nu mai este involuntara ci devine voluntara, un stil de comportament in traficul actual.
O poate lua si numai unul singur ..adica cel care are atributii in domenil relatiilor de munca.
OUG 44/2008
art. 8
(1) Pot desfășura activități economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 persoanele fizice care:
a) au capacitate deplină de exercițiu, cu excepția membrilor întreprinderii familiale ce nu au calitatea de reprezentant, care trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani;
,,,,
Capacitatea de exerciţiu deplină începe la data când persoana devine majoră. Persoana devine majoră la împlinirea vârstei de 18 ani.