avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate decs

Activitate decs

Răspuns la discuția Accident usor

hhs a scris:

Si nu au intocmit nici un PV (proces verbal)?
Cu procesul verbal intocmit de catre politie, asiguratorul RCA al dvs. putea sa despagubeasca dauna provocata de catre dvs.! Iar dvs. nu trebuia sa platiti nimic!! Iar pagubitei trebuia sa i se retina si permisul si talonul+ o amenda intre 1000-2000 lei ca nu are asigurare valabila!!!
Dvs. trebuia sa va dea o autorizatie pt. repararea masinii dvs. precum si pagubitei!!!!! Unde va reparati masina, in spatele blocului, in curtea casei? Ca nici un service nu va primeste fara autorizatie de reparare eliberata de politie sau asigurator!

Si eu imi pun aceste intrebari, insa acolo nu m-am contrazis cu politistul. A fost prea mare socul, probabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

ghsilvana a scris:

Procedura înțelegerii amiabile se aplică atunci când se împlinesc concomitent, aceste condiții:
Din accident au rezultat doar pagube materiale, fără vătămări corporale;
Au fost implicate maxim 2 autovehicule, și ambele dețin polița RCA valabilă la momentul accidentului.
Accidentul s-a produs pe teritoriul României;

Ceea ce ma face sa cred ca o sa ramaneti fara permis, asa cum ati crezut initial... Acest fapt s-ar datora faptului ca nu ati indeplinit responsabilitatea verificarii documentelor... Am fost intr-o speta asemanatoare (cu amiabila incheiata si documente valide) si era cat pe ce sa raman fara permis, norocul meu a fost ca eu eram stationata...
Chiar sunt curioasa cum va va solutiona speta! Va rog sa reveniti si catre noi sa ne comunicați! Succes

Multumesc pentru raspuns. Am fost la Politie si ne-au trimis sa ne intelegem.
I-am dar niste bani pagubitei, a semnat o declaratie ca i-a primit si atat.
Personal nu inteleg solutia si pot spune ca ma sperie. Imi dau seama cate accidente scapa nepedepsite.

ibn a scris:

Vedeti dumneavoastra, prin fapta dumneavoastra de neacordare de prioritate dumneavoastra ati produs o paguba acelei femei. Aceasta a fost intelegatoare, si a acceptat amiabila si acum e buna de sanctionat. Dumneavoastra va este teama sa nu vi se retina permisul si doar atit, chiar daca ati incalcat cu vinovatie legea rutiera, si nu va intereseaza de pagubita. Din cauza acestei viziuni (pot sa nu acord prioritate ca intocmesc intelegere amiabila) sunt o parte din evenimentele din trafic. Faci bine si te alegi cu raul. Este normal ca doamna sa plateasca pentru lipsa RCA. Eu personal, nu as fi acceptat intelegerea amiabila in caz de neacordare de prioritate, (si pe timpul ciuruitului sanctiunea era aceeasi) pentru ca faptasul sa aiba timp sa mediteze pieton fiind la fapta facuta si sa-si indrepte pe viitor comportamentul. Altfel neacordarea de prioritate nu mai este involuntara ci devine voluntara, un stil de comportament in traficul actual.

Va multumesc pentru ca v-ati facut timp sa raspundeti.
Nu cred ca ati inteles ce am scris, dar apreciez timpul petrecut sa scrieti mesajul.
Discuție Accident usor
Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate.
Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea.
Vineri (3 zile mai tarziu!) m-a sunat pagubita si mi-a spus ca nu poate fi despagubita prin RCA-ul meu pentru ca ea nu are asigurare. Mi-a spus sa ii platesc reparatia sau merge la politie. Am refuzat si a mers la politie. Acestia m-au subat si m-au chemat maine pentru constatare.
Presupun ca mi se va retine permisul si voi plati amenda. Nu imi este insa clar, mai departe, cum se procedeaza cu repartia masinii pagubitei.
Trebuie sa platesc eu sau cum? Repet: RCA-ul meu este 100% ok.
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

O poate lua si numai unul singur ..adica cel care are atributii in domenil relatiilor de munca.

Multumesc pentru raspuns. Dar daca nu au definite clar atributiile cum se procedeaza?
Buna ziua,
Daca o societate are 2 administratori, cum se ia decizia de concediere a unui angajat?
Poate sa fie numai decizia unuia dintre administratori sau trebuie sa fie amandoi de acord?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns, insa aceasta nu este o optiune pentru ca vor pierde finantarea
Exista vreo posibilitate ca 3 tineri de 17 ani sa isi infiinteze un SRL?
Sunt pe cale sa obtina finantare pentru o idee de afaceri in IT, dar pentru asta trebuie sa se asocieze intr-o forma juridica.
Ideea de afaceri presupune crearea si vanzarea unui soft catre companii si este nevoie sa fie asociati intr-o entitate juridica.
Răspuns la discuția PFA la 17 ani?

Cornel Vasile a scris:

OUG 44/2008
art. 8
(1) Pot desfășura activități economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 persoanele fizice care:
a) au capacitate deplină de exercițiu, cu excepția membrilor întreprinderii familiale ce nu au calitatea de reprezentant, care trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani;
,,,,

Capacitatea de exerciţiu deplină începe la data când persoana devine majoră. Persoana devine majoră la împlinirea vârstei de 18 ani.

Multumesc pentru raspuns. Inteleg asadar ca isi poate infiinta un PFA.
Exista mai multe forme de PFA? Care este cea mai avantajoasa forma pe noile legi fiscale avand in vedere ca venitul este in jur de 100 USD/luna?
Discuție PFA la 17 ani?
Fiul meu in varsta de 17 ani a inceput sa lucreze la proiecte micute (in domeniul IT), remunerate, pe platforma FIVERR.
Care este forma legala prin care poate incasa contravaloarea acestor proiecte?
Isi poate face PFA la aceasta varsta? Exista alta metoda mai avantajoasa prin care sa incaseze legal aceste venituri?
Nu ma pricep deloc la partea aceasta antreprenoriala, taxele mele au fost intotdeauna platite de angajator.
Multumesc anticipat pentru ajutor