avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Activitate cherryblossom

Activitate cherryblossom

multumesc, asa voi face! administratorul da mereu vina pe ceilalti locatari ca nu vor sa faca reparatia, de fapt nici el nu prea are chef.
Buna ziua!

am urmatoarea problema - caloriferele din locuinta noastra nu se incalzesc cum trebuie pe perioada iernii, sunt doar calai. Aceeasi problema o au si vecinii de deasupra noastra de la et. 7 (noi stam la et 6 intr-un bloc cu 9 etaje). cei de dedesubt spun ca nu au pobleme cu incalzirea caloriferelor, prin urmare nu vor sa contribuie la reparatia coloanei, mai mult, nici nu vor sa permita accesul in locuintele lor (ma refer aici in special la cei de la et 5).

Mentionez ca am facut tot ce a tinut de apartamentul nostru - am curatat de 2 ori caloriferele, am inlocuit bucata de conducta care trecea prin casa noastra etc - si tot nimic. Problema din cate am inteles este ceva mai jos.

Vreau un sfat - ce putem face ca la iarna sa avem totusi caldura, mai ales ca acum avem si un bebelus.
buna ziua!

am urmatoarea problema:

acum 3 ani am achizitionat o mansarda. Aceasta a fost la origine compusa din 3 camarute mici pe care fostul proprietar le-a transformat in 2 camere (deci a scos un zid care nu era de rezistenta). Intr-una din camarute a fost un cos de fum care ocupa cam 1/3 din suprafata camerei - si pe care fostul proprietar l-a scos, astfel incat suprafata totala utila a mansardei s-a mai marit. DE asemenea, langa cele 3 camarute mai exista un spatiu comun de trecere de 1x1 m, pe care l-a transformat in wc si l-a alipit la mansarda. Intr-un final suprafata mansardei a ajuns de la 23 mp la 29 mp (deci prin scoaterea unui zid care nu era de rezistenta, a unui cos de fum si prin alipirea spatiului comun). Mansarda se afla intr-un bloc vechi din 1930 din centrul capitalei.

Intrebarea mea este - as vrea sa intru in legalitate cu aceste modificari, pe care nu le-am facut eu (am martori in acest sens), dar despre care stiam in momentul in care am cumparat mansarda. Ce ar trebui sa fac ? Mentionez ca dupa ce am cumparat mansarda, am refacut cadastrul pentru a vedea noua suprafata. Nu exista administrator sau asociatie de proprietari (sunt 8 apartamente in tot blocul).
Răspuns la discuția inchidere microintreprindere
daca optez pentru suspendarea activitatii mai platesc impozite la stat? de asemenea, daca suspend activitatea trebuie sa achit datoriile a stat de pina acum? pe ce perioada pot sa suspend activitatea?
doresc sa inchid microintreprinderea incepand cu 1 ianuarie 2010, ce trebuie sa fac?
va multumesc mult! acum am inteles foarte bine, chiar mi-ati fost de mare ajutor!
o zi buna va doresc!
sa explic mai clar - in urma a diverse probleme cu vecinul de mai sus (cel cu murdaria), ceilalti proprietari se gindesc sa infiinteze asociatia de proprietari. propunerea noastra este ca cel care va fi administrator al asociatiei sa fie tatal unuia dintre proprietari, acesta fiind cel care s-a ocupat pina acum de cheltuielile blocului cu apa etc. trebuie sa specific ca acest domn nu este proprietar in bloc, ci fiica lui care acum este plecata in italia pe o perioada mai lunga. Intrebarea mea era daca el poate fi administratorul asociatiei/ casier/ presedinte etc in conditiile in care nu este el proprietar, ci fiica lui. Noi il vrem pe el pentru ca este foarte dedicat, serios si a dovedit pina acum ca se descurca foarte bine in treburile administrative.
In caz ca e posibil ca el sa fie administrator, ce trebuie sa faca pentru a obtine atestatul de la primarie?

multumesc anticipat!
multumesc mult!

inca o intrebare - poate fi ales ca administrator sau presedinte al asociatiei de proprietari, tatal unuia dintre proprietari? el s-a ocupat pina acum de chestiile administrative, fiica lui (cea care este proprietara) fiind plecata din tara pe o perioada nedeterminata.

multumesc inca o data.
Stau la mansarda, iar vecinul de vizavi ocupa scara in mod constant cu diverse obiecte si vechituri pe care nu are unde sa le depoziteze, abia am loc sa trec de ele. Femeia de serviciu nu vrea sa faca curat la etajul nostru din cauza acestui vecin. Cu toate ca toti ceilalti vecini il roaga sa faca curat, el nu face decit foarte rar. Mentionez ca blocul nu are asociatie de proprietari, nici administrator (este bloc vechi, cu 10 apartamente, in centru). Motivul care s-a invocat este ca sint prea putini proprietari ca sa se poata infiinta asociatia (sint 8 proprietari in prezent). Este adevarat?

In alta ordine de idei, ce se poate face cu vecinul care face mizerie pe scara? Am sunat la Politia comunitara si mi s-a zis ca nu intra in competenta lor, sa vorbim cu vecinul sa faca curat. Unde se pot face sesizari in alta parte? Sau ce alte solutii exista?

multumesc anticipat!