Buna ziua, am si eu urmatoarea problema. Am cumparat o pereche de ghete acum 8 zile dintr-un magazin. Am observat astazi ca pe verticala spre calcai s-a taiat talpa , aprox 40 mm e vizibila taietura. Am fost in magazin si am aratat si mi-au spus ca acolo este o lipitura si ca asa e design ul , desi cand i-am luat nu erau taiati. Am facutara, bon , garantie, avand in vedere situatia sunt obligati sa mi-i inlocuiasca? Daca nu vor sa fac o reclamatie la OPC? Ce ma sfatuiti ? Multumesc.
Multumesc inca odata pentru raspunsuri. Ca o concluzie , sfatul dumneavoastra de specialisti este sa realizam partajul si sa iesim din indiviziune nu ? Din cunostintele mele stiu ca exista partaj voluntar ( care este mai rapid si mai putin costisitor ) si partajul prin judecata , este corect? Ar fi indicat sa-l faca voluntar ? Multumesc din nou
Va multumesc pentru raspuns.
Bunicul meu a facut act de vanzare cumparare catre mine cu o suma mai mica decat valoare reala de la momentul respectiv a imobilului , iar mamei i-a vandut cu clauza de intretinere . Bunicul meu a decedat la un an dupa ce a facut actele , credeti ca se poate ataca acest act facut mamei invocand spre exemplu ca nu s-a respectat clauza de intretinere ( desi nu e cazul ) iar actul facut catre mine cum ca ar fi o valoare mai mica decat pretul real ?
Multumesc anticipat din nou
Am uitat sa mentionez ca bunicul meu a vandut catre mine si mama partea lui prin act de vanzare cumparare. Multumesc
Buna ziua ,
Am si eu o mica intrebare legata de o mostenire si un partaj.
In discutie sunt 2 case si un teren , bunicul meu a facut acte mamei mele si mie ( mama fiind nora lui si mama era inca casatorita cu tata ) . Bunicul a pus o casa pe numele meu cu teren aferent de fapt 5/8 din ea pentru ca 3/8 avea bunica si automat a mostenit tata. si alta casa a pus 1/2 pe numele meu si 1/2 pe numele mamei mele. Mama era inca casatorita ca tata. Actele cred ca au fost facute undeva prin 1994. Pana acum tata nu a facut partajul cu mama si ar vrea sa il faca acum . Intrebarea mea este , partajul se poate prescrie cumva in situatia de mai sus ? El are dupa bunica 3/8 dintr-o casa si teren si ma gandesc ca dupa partaj ar mai putea obtine inca 1/2 din jumatatea mamei , este corect ? Eu am fost in ingrijirea mamei mereu si el nu a fost interesat pana acum nu mi-a platit pensie alimentara dar acum s-a trezit ca vrea si el partea lui. Exista vreo cale de a anula partajul sau indiferent ce se va intampla el va lua jumatate din ce are mama in urma partajului ?
Multumesc anticipat ,
Multumesc inca odata pentru raspunsul promt. Am inteles ca se rezolva cu contabila , va mai intreb totusi cateva lucruri, va spun si de ce , contabila a fost gasita de asociatul care nu vrea sa dea banii si nu stiu exact cum sa pun problema. Ea daca eu vreo cerere e obligata sa-i dea curs? Daca exista vreo perioada de rezolvare a cererii , care este aceea? Pentru ca pana atunci se poate pronunta instanta , stiu este o situatie aiurea survenita in urma unei greseli ( de a semna inainte ) dar as dori sa o rezolv intr-un fel sau altul.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Legat de ultimul raspuns , da firma a avut profit si din spusele dvs exista dreptul la dividende. Cum se procedeaza ca sa se dea aceste dividende , se vorbeste cu contabila , sau care e procedura ca asociatul sa-si ia drepturile din firma ? Multumesc mult .
Am inteles , in contractul de cesiune nu scrie nimic de dividende , doar ca asociatul X , cedeaza asociatului Y partile sale sociale in valoare de 80 ron sa zic ( capitalul social al firmei este de 200 RON ) . Atat , in rest nu scrie nimic . Astept si alte pareri legate de faptul daca se pot cere dividende de catre persoana care a cedat , daca instanta nu s-a pronuntat si inca apare ca asociat al firmei .
Multumesc mult ,
Multumesc pentru raspuns . Eu nu ma pricep deloc la legislatie , imi poti spune te rog care este varianata prevazuta in art 132 din LSC ?? .Am inteles ca nu se poate contesta , insa pana se pronunta judecatorul , cel cu 40 % isi poate cere drepturile ? Spre ex , acum e inceput de an , dividende pe anul trecut , poate sa faca lucrul asta ? sau daca a semnat nu mai poate face nimic ? Multumesc din nou anticipat :)
Buna ziua si la multi ani ! Am si eu o mica intrebare la dumneavoastra. Intr-un SRL sunt 3 asociati , 2 cu 30 % si unul cu 40 % . Cel cu 40 % vrea sa iasa si sa-i lase actiunile unuia din cei 2. A semnat AGA prin care cedeaza actiunile . Termenul de judecata la ONRC este pentru luna aprilie. Intre timp cel cu 40 % poate contesta in vreun fel acel act ca sa nu se mai judece? Si daca nu poate , daca nu e data sentinta de ONRC , deci inca e asociat, isi poate cere drepturile chiar daca a semnat ca cedeaza actiunile , daca nu e pronuntata instanta poate cere spre exemplu dividende pana se pronunta instanta , are in continuare drepturi ? Sau odata ce a semnat nu mai are niciun drept chiar daca instanta nu s-a pronuntat?
Multumesc anticipat ,
Ca sa intelegeti mai bine , cel care avea 40 % a mers pe incredere in cedarea unor bani care acum nu-i mai sunt cedati si ar dori sa stie daca se poate face ceva.