avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate mihaeladumitru

Activitate mihaeladumitru

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Acum doi ani, m-am inscris la o facultate privata, la cursuri cu frecventa redusa, pentru ca lucram si programul nu-mi permitea sa ma inscriu la zi. Anul acesta, din lipsa de studenti, si prin urmare lipsa de bani conducerea facultatii, a hotarat scoaterea acelor cursuri premergatoare sesiunii, Taxa e destul de mare, aceasi ca si in anii precedenti cand se faceau acele cursuri, pe studentii care erau la FR, trecandu-i la zi.
Acum, problema mea e ca ma simt jecmanita, pt ca in-afara ca ma examineaza, si imi pun la dispozitie cursurile, in format electronic, bineinteles, ei nu fac altceva de banii aia( 3000 lei). As avea posibilitate sa merg la zi, nu ma da nimeni afara, dar eu m-am inscris la FR, pt ca lucrez si nu pot sa ajung la ore in fiecare zi.
Exista vreo cale de a ataca aceasta situatie?
Va multumesc.
Răspuns la discuția cod caen 4799
revin! mi s-a recomandat de la biroul comercial al primariei de care apartin, codul 4725. e ok?
In cazul acesta se impun cursurile de barman. De la Registrul Comertului, desi au regula sa nu autorizeze codul de baruri fara aceste cursuri, nu stiu unde se fac , trebuie si gata, nu-i intereseaza. Din alte informatii, cursurile ar dura trei luni, trece sezonul. Nici macar cu o adeverinta ca ai inceput cursurile nu accepta. Mi se pare absurd.
Sa zicem ca fac si o terasa sezoniera, avizata sanitar.
eu nu vreau bar. ca sa pot autoriza codul caen pt bar, cei de la Registrul Comertului cer cursuri de calificare de barman. cursurile tin cel putin 3 luni iar eu nu pot astepta atat. vreau doar sa pot vinde bere la dozator. am un aparat de bere mobil, il scot din magazin pe terasa, pe langa codul CAEN 4799 ce ar trebui sa mai autorizez? Subliniez, Doar bere.
Discuție cod caen 4799
avand codul caen4799 trecut in certificatul constatator, pot vinde bere la dozator, in pahare de plastic? magazinul e mixt.
dar care ar putea fi motivul/motivele, pt care primarul ar putea refuza semnarea autorizatiei?

buna ziua,
cumnata mea si primarul orasului se afla in proces, iar eu sunt martor ca am asistat la evenimente, desi nu mi-am dorit sa fiu implicata. Dar nu aceasta e problema. Problema e ca eu fiind somera am decis sa imi fac o mica afacere si pt asta am nevoie de autorizatie de functionare de la primarie, am platit tot ce mi s-a cerut, am respectat toate conditiile impuse, dar la depunere actelor la primarie, mi s-a zis ca trebuie sa ma duc personal la primar, iar eu nu-mi doresc asta. In orasul nostru, primarul taie si spanzura, si nimeni nu executa nimic fara stirea primarului, iar daca esti persoana non grata, nu mai are voie nimeni sa vorbeasca cu tine pt ca altfel ti l-ai pus in cap pe primar. intuitia mea, spune ca nu o sa abtin autorizatia pe cale amiabila. Ma puteti ajuta cu un sfat, ce e de facut in acest caz?
ma confrunt cu urmatoarea problema:
un prieten si-a deschis un srl, avand ca activitate principala editarea unui ziar ce urmeaza a fi distribuit prin abonamente, scolilor.
mentionez ca ziarul vinde si publicitate.
nu stiu nimic despre contabilitatea ziarelor si a revistelor. se face productie?
sunt posibile marfuri?
reclama si anunturile?
am revenit si mi-am revenit! ieri, au fost cei de la electrica si mi-au resigilat firida. nu am semnat decat ordinul de deplasare si de resigilare firida. nu am semnat vreun proces-verbal in care sa fie mentionata amenda, astept insa factura. e posibil sa treaca acolo suma ce le-o datorez pt consum + amenda? nu cred!