avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am fost nevoit sa intervin la instalatia electrica, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am fost nevoit sa intervin la instalatia electrica, cum pot evita sanctionarea?

Buna ziua!
pe data de 31/12/2009, am ramas fara curent. ce mare branza! cu sa-i pese?Ar fi trbuit sa le pese celor de la electrica, zic si eu, ca doar lor le platesc! ei bine, nu.
am facut 3 sesizari in acea zi( s-a notat doar una). dar nu au venit nici pana azi, in conditiile in care eu statem fara lumina daca nu interveneam, ba imi mai lua si foc casa, pt ca probleama era la firida, cica e a lor, dar pe care eu am platit bani grei ca sa o achizitionez. Ma rog!. astazi 04.01.2010 am sunat din nou la ei sa le aduc la cunostinta interventia mea asupra firidei, bineinteles am rupt sigiliul ca altfel nu aveam cum, si sa le cer sa vina sa sigileze din nou.
Raspuns; asupra instalatiei noastre nu se intervine in niciun caz, asa ca ve-ti suporta sanctiunile aplicabile acestui fapt!
Ce pot face? platesc, nu? dar am sunat, i-am anuntat. stateam pe intuneric exact in noaptea de revelion si in plus nu puteam sa am caldura pt ca centrala mea e conectata la curent. ce pot face? cum pot evita sa nu fiu amendata?
Va rog ajutati-ma cu un sfat!
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 18:15, 19 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa va indreptati cu o sesizare la S.C. Electica S.A. departamentul central, adresata directorului general, prin care ii explicati succint situatia si faptul ca nu s- a intervenit prompt, fiind obligata sa desfaceti sigiliul. De asemeni mentionati faptul ca ati solicitat in repetate randuri interventia si in ce mod. Sper ca situatia sa se rezolve, iar pe viitor va sfatuiesc sa sesizati organele lor superioare inainte de a lua alte masuri.
Cu stima !
Va multumesc!
Tocmai am trimis sesizare la S.C. Electrica S.A. astept un raspuns daca vor binevoi, dar sint mai mult decat convinsa ca ma vor amenda, atita timp cit problema mea e data drept rezolvata in baza lor de date. ma intreb, cum au putut sa declare rezolvata defectiunea daca la poarta mea nu a batut nimeni de-a lor?
Daca ati platit dvs firida, inseamna ca nu e a lor, ci a dvs. Daca umblati la ea, cel mult va pierdeti garantia. Daca era data de ei, in cazul acela nu aveati voie sa interveniti aupra ei in nici un fel.
nici chiar in cazul in care ar fi luat foc? eu imi aduc aminte ca am platit-o, deci, e a mea.
tot ce-mi doresc eu acum, e sa scap de amenda. asta imi lipsea! mi-e frica de ei, au monopol si daca ei zic ca trebuie sa platesti, platesti. altfel de debranseaza si n-ai decat sa stai fara curent daca nu-ti convine. nu poti sa mergi la concurenta ca nu exista, eventual sa-ti iei un generator.

Alte discuții în legătură

Drept proprietate panou ee madelaine28 madelaine28 Buna ziua! In situatia unui chirias, cine are drept de proprietate asupra panoului de energie electrica? Speta este urmatoarea: contoarul este la intrarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am următoarea problema în casa unde locuiesc cu ... Dumia Dumia Bună ziua! Am următoarea problema în casa unde locuiesc cu soțul nu este a noastră, este la firida de curent electric capacul acela în loc de 4 șuruburi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la toata comunitatea. am si eu nevoie de ajutor si ... cornelchipcea cornelchipcea Buna ziua la toata comunitatea. Am si eu nevoie de ajutor si un sfat cu privire la o acuzatie de catre cei de la E-ON Delgaz de furt de energie .. pot sa va ... (vezi toată discuția)