avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drept proprietate panou ee
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drept proprietate panou ee

Buna ziua!
In situatia unui chirias, cine are drept de proprietate asupra panoului de energie electrica?
Speta este urmatoarea: contoarul este la intrarea in cladire. Pe fiecare etaj este o firida cu busoanele de la alimentarea cu ee pentru toate garsonierele de pe etaj. In garsoniera, nu exista un alt panou cu busoane. exista un singur proprietar pt toate garsonierele de pe un etaj. chiriasul uneia din ele, intr-o zi s-a trezit cu firida sigilata si debransat de la ee. A instiintat proprietarul ca nu are ee, a verificat daca vecinii au (da, aveau). Mentionez ca acesta avea atat chiria cat si intretinerea platite la zi. Dupa 2 zile in care nu s-a intamplat nimic, a sunat la electrica. Acestia au spus ca neavand un contract direct cu chiriasul, trebuie sa fie sesizati de proprietarul cu care au contract si mai mult nu era problema de sistem, au sfatuit chiriasul sa apeleze la un expert atestat in interventii. Chiriasul a apelat la o astfel de persoana, care s-a deplasat la fata locului, a desfacut firida, a constatat ca busoanele acelea fusesera desfacute si puse langa, le-a insurubat, a taiat factura pe serviciile efectuate. Ulterior chiriasul a anuntat proprietarul de actiunile intreprinse si de faptul ca a remediat problema, si a solicitat informatii de ce a fost debransat. Mentionez ca proprietarul este o institutie, exista un contract de inchiriere care prevede asigurarea cu ee, precum si modalitatea de plata a ee(la pausal, cu anexa in care se specifica modul de calcul al ee - evaluare consumatori la inceput de an si stabilit calulul)
Intrebari:
Ce legi a incalcat chiriasul? Avea dreptul sa isi rezolve problema? Al cui este panoul acela electric? Aveau dreptul sa il sigileze? Este voie sa se sigileze (pericol de incendiu etc)? Este vreo lege in acest sens?
Cine are drept de proprietate pe panoul electric?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:18, 22 Octombrie 2011
Proprietarul panoului ee este electrica. Proprietarul este beneficiarul serviciilor celor de la electrica . Sigiliul este pus pe un aparat doar de catre angajatii electrica .Se sigileaza in caz de nepalata sau la cererea proprietarului .
Sigiliul era pus de proprietar, nu era un sigiliu electrica, ci la fel ca acelea de plumb vechi, dar in loc de electrica scria numele proprietarului. Chiriasul avea tot platit, mai mult, nu el era 'proprietar' pe perioada cat are contract de inchiriere? nu s-a respectat contractul.
A facut un abuz ca a remediat problema? sau proprietarul ca l-a debransat intentionat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la panoul electric nu pot umbla decat angajatii electrica deoarece acel panou este proprietatea electrica . Chiriasul nu este proprietar pe nimic el are doar drept de folosinta. Trebuie avuta o discutie proprietar-chirias ca sa se lamureasca problema.
discutie nu poate fi pentru ca proprietarul a facut plangere la pol ca i s-a rupt sigiliul si s-a umblat acolo, fara sa specifice motivele debransarii. el avea voie sa umble? daca panoul ar fi fost in locuinta si s-ar fi ars sa zicem o siguranta de la prea multi consumatori bagati in priza, cine ar fi inlocuit-o? electrica? nu cel care locuieste acolo? diferenta este ca panoul cu sigurante nu e in apart e pe hol. nu ma refer la panoul cu contoar, ci la cel cu sigurante.
Revin . Discutati cu proprietarul chiar daca a facut plangere la politie. Trebuie sa dovedeasca ca acel bun ii apartine

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie factura electrica romparkin romparkin Buna seara. Sper sa ma puteti ajuta si pe mine macar cu un sfata daca se poate. Eu de cind m-am mutat acum 5 am tot timpul probleme cu cei de la ... (vezi toată discuția)
Perioada neacoperita in facturarea energiei electrice monamour monamour Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie putin bizara, ciudata si de neinteles, cel putin pentru mine. Am o garsoniera in carelocuiesc socrii mei, ambii ... (vezi toată discuția)