avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie factura ELECTRICA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie factura ELECTRICA

Buna seara.

Sper sa ma puteti ajuta si pe mine macar cu un sfata daca se poate.
Eu de cind m-am mutat acum 5 am tot timpul probleme cu cei de la ELECTRICA.
Pana acuma am schimbat 3-4 contoare. unu din ele dupa debransare timp de doua saptamani functiona si desi le-am atras atentia nu au facut nimic.Au montat alt contor si dupa 2 ani am fost debransat pe motiv de neplata (greseala lor in loc sa faca la a treia luna recalculare...ei au facut estimare.)...culmea contorul nu funtiona corect ..
acuma au montat altul cind au nu eram acasa motiv pentru care nu am semnat de primire.
Si culmea pana in luna noiembrie anul trecut contorul a functinat perfect, urmand ca in decembrie sa primesc o factura de 10 ori mai mare(desi este recalculare).
locuiesc intr-un bloc cu garsoniere si toate contoarele sunt pe culoar.Tin sa mentionez ca "cutia'" care protejeaza contoarele era larg deschisa si dupa ce am sesizat la ELECTRICA acest fapt le-a luat aproae 2 saptamani sa vina si sa verifice.Si iar nu eram acasa si nu s-a intocmit nici un proces verbal.Am facut contestatie la ei pe motiv ca a fost un furt de curent ptr ca panoul a stat larg deschis citeva saptamani bune si trebuia sa primesc un raspuns in 10 zile lucratoare....asta a fost pe data de 15.02 si nu am primit nimic...abia azi m-am dus eu la ei ptr a doua oara sa aflu cum sta problema si am primit o hartie care ma informeaza ca daca vreau sa analizez contorul trebuie sa solicit analiza de laborator pe banii mei.Si conform legii 13 pe ei nu ii intereseaza furtul de energie electrica intrucat delimitarea instalatiei se face la bornele de iesire din contor.
Intrebarea este eu ce pot face in acest caz...pentru ca pe linga factura de 1024 de kwpe care am primit-o in luna ianuarie, de la sesizarea mea si pana cind au venit cei de la ElECTRICA eu am mai "consumat'" aproximativ inca 600kw.
Panoul acela nu a fost niciodata securizat, nici cu lacat nici cu sigiliu, si nu numai panoul aceasta mai toate panourile din bloc.Am fost si am verificat la alte blocuri ...ei au alt tip de panou cu sigurante electrice(care sunt sigilate).
Eu pun problema in felul urmator:
1. daca lor nu le apartine instalatia dc este acea "cutie acolo"" nefiind proprietatea lor imi incalca mie proprietatea( asa mi s-a zis ca de la borne sistemul electric este al meu).
2. Schimbarea fostului contor s-a facut fara acordul si instiintarea mea si nu am semnat nimic de primire sau accept, motiv pentru care mi se pare ca este cam ilegala.
Ce pot face eu in situatia actuala..intrucat cei de la ELECTRICA spun ca nu e problema lor daca s-a furat eu trebuie sa platesc, cei de la OPC zic ca nu e problema lor....
Cum pot sa rezolv aceasta problema?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romparkin , utilizator 00:15, 21 Martie 2010
Avand in vedere ca problemele dvs pot fi solutionate amiabil numai de catre autoritatea mentionata,este de preferat sa desfasurati demersuri sustinute la nivelul conducerii acesteia prin care sa aratati situatia concreta cu care va confruntati
In cazul in care nu reusti solutionarea amiabila ,va revine varianta solutionarii in instanta,care necesita cheltuieli suplimentare, fara garantarea solutiei favorabile dvs.
Aici aveti perfecta dreptate. Am stat si eu si m-am gindit cum ar fi mai bien sa procedez. Dar se pare ca in banii pe care ii platesc la Electrica nu intra si protejarea bunurilor lor. Ei zic ca sunt bunurile mele. Am citit legea 13 si este interpretabila intrucit nu se precizeaza de unde anume este proprietatea mea. Atunci inseamna ca inafara de contor cutia care il "protejeaza" de fapt este montata abuziv intrucit este pe restul sistemului electric care este propietatea mea. Cei de la OPC nu se sesizeaza in caf de furt, dar eu m-am dus la ei pentru alta problema: ptr. ca am semnalat panoul deschis, petru reclamatia la care trebuia sa primesc raspuns in 10 zile lucratoare si la care nu am primit nimic. Daca nu am duceam eu la ei nu aflam nimic. Se pare ca celor de la OPC le este frica de cei de la Electrica. Legea este interpretabila mai ales din cauza limbii romane...ptr ca nu delimiteaza nimic lasa loc de .......
Deci tot ce este valabil ptr ei este valabil si ptr mine. La fel cum eu zic ca este furt nici ei nu imi pot demonstra ca nu este furt si de unde anume s-a facut furtul..daca s-a facut din ïnstalatia mea"sau din a lor.
M-ar fi interesat sa stiu daca se poate ce legi m-ar putea ajuta...adica ar putea fi interpretate si in folosul meu nu numai al lor.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei zolyxx zolyxx Buna ziua, Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie să fac ca să-mi schimbe contorul electric? Nelu127 Nelu127 Am un contoar care cred ca no corespunde din punct de vedere metrologic,in schimb este legat si pe direct siguranta de la contoar nu mai functioneaza. Am facut ... (vezi toată discuția)