avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate lustelu

Activitate lustelu

Răspuns la discuția TAXA DE POLUARE
Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic. Se pot obtine numere provizorii pina la terminarea procesului. Drept dovada va trimit solutia data intr-un proces pe care l-am cistigat recent.
Solutie: Admite cererea formulată de reclamant. Obligă pârâta la îmnmatricularea provizorie a autovehicului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei de fond, ce face obiectul dosarului nr.4921/102/2010 al Tribunalului Mureş-Secţia contencios administrativ şi fiscal. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 10,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare.
Pagina

Ultima actualizare: 12.01.2011


Răspuns la discuția taxa inmatriculare
lasa un id de mess sau un nr de tel unde poti fi contactat.
Răspuns la discuția taxa inmatriculare
Consider ca este mai intelept si cu mari sanse de reusita sa incerci sa inmatriculezi masina fara plata taxei de poluare.
Răspuns la discuția taxa inmatriculare
Va pot spune ca ieri 15 Decembrie am cistigat un proces cu Finantele publice la Tribunalul OLT.
Sentinţa nr. /15.12.2010 Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocată de pârâta Administraţia Finanţelor Publice Slatina. Admite acţiunea formulată de reclamantul Dumitraşcu Dorin-Gheorghe în contradictoriu cu Administraţia Finanţelor Publice Slatina şi Administraţia Fondului pentru Mediu. Anulează chitanţa seria TS5 nr.2380100 şi obligă pârâtele să plătească reclamantului suma de 4.632 şi dobânda legală aferentă sumei la data efectuării plăţii. Obligă pârâtele la plata sumei de 4,30 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamant. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Admis fond
DECI SE POATE.
Răspuns la discuția taxa inmatriculare
Si eu cred ca d-l VIORELTE este frustrat de ceva. Il rog sa citeasca cu mare atentie ceea ce am scris.Nu am sustinut niciodata ca teoria despre Actul Administrativ fiscal este a mea. Asta nu ma impiedica sa o postez aici pentru a veni in ajutorul celor care au nevoie de o parere avizata. Daca doriti va pot pune la dispozitie intreaga teorie a domnului avocat ............,pe care il stimez si ii admir parerile foarte bine motivate si documentate.
Răspuns la discuția taxa inmatriculare
In primul rind as vrea sa precizez ca nu sint avocat. Asta nu ma impiedica insa sa citesc si sa invat sa ma apar impotriva abuzurilor statului ROMAN.
Atfel precizez ca decizia de calcul pentru taxa de poluare nu este ACT ADMINISTRATIV FISCAL pentru motive ce ţin în special de definiţia actului administrativ fiscal şi modul în care acesta se comunică, dar şi pentru motive care ţin de logică. În această ordine de idei, înainte de a trece la analiza punctuală a fiecărui act în parte, este necesar să arătăm că, potrivit articolului 41 din Codul de Procedură Fiscală, ”actul administrativ fiscal este actul emis de organul fiscal competent în aplicarea legislaţiei privind stabilirea, modificarea sau stingerea drepturilor şi obligaţiilor fiscale”, potrivit articolului 43 alineatul 2 din Codul de Procedură Fiscală actul administrativ fiscal trebuie să conţină datele de identificare ale contribuabilului sau ale împuternicitului acestuia, motivele de fapt, numele şi semnătura persoanelor împuternicite ale organului fiscal precum şi posibilitatea de a fi contestat iar potrivit articolului 44 din acelaşi act normativ, actul administrativ fiscal se comunică fie prin primirea actului sub semnătură de către contribuabil sau împuternicitul său, fie prin poştă, e-mail, fax etc. fie prin publicitate.
Astfel, acest act conţine elementele esenţiale de identificare a contribuabilului şi a organului fiscal, conţine chiar şi menţiunea că poate fi contestat în condiţiile Codului de Procedură Fiscală. Însă, din conţinutul acestui presupus act administrativ fiscal, nu reiese dovada comunicării acestuia în vreuna din modalităţile prevăzute de articolul 44 din Codul de Procedură Fiscală. Prin urmare, din punct de vedere strict tehnic, decizia de calcul al taxei pe poluare nu este un act administrativ fiscal. Mai mult, în ordinea de idei în care decizia de calcul ”reprezintă titlu de creanţă şi înştiinţare de plată conform legii”, pornind şi de la o definiţie mai completă a actului administrativ ne întrebăm retoric care este consecinţa neachitării sumei precizată în decizia de calcul? În ordinea de idei a unui veritabil act administrativ fiscal, urmează ca titlul de creanţă să devină titlu executoriu şi presupusa creanţă bugetară să fie încasată silit, obligând astfel contribuabilul să achite un debit pentru o simplă operaţiune matematică, pentru un calcul, toate acestea în ordinea de idei în care înmatricularea autovehiculului nu s-a produs şi nici nu este sigur că se va produce. Prin urmare, considerăm că decizia de calcul al taxei pe poluare nu are nici măcar caracterul unei creanţe bugetare, simplul fapt că executivul arată că aceasta ”reprezintă titlu de creanţă” nefiind suficient în nicio ordine logică sau juridică a ideilor pentru ca aceasta să fie considerată un act administrativ fiscal.
În altă ordine de idei, raportat la posibilitatea de contestare a acestei decizii, considerăm că trebuie să ne raportăm obligatoriu la dispoziţiile OUG nr. 50/2008 care reglementează taxa pe poluare. Or, articolul 10 din acest act normativ, arată că ”suma reprezentând taxa poate fi contestată atunci când persoana care urmează să înmatriculeze un autovehicul rulat poate face dovada că autovehiculul său s-a depreciat într-o măsură mai mare decât cea indicată de grila fixă prevăzută în anexa nr. 4.” Deci contestaţia împotriva decizie de calcul este limitată ope legis la modalitatea de calcul sub aspectul gradului de uzură al autovehiculului, orice fel de contestaţie în afara limitelor articolului 10 din OUG nr. 50/2008 urmând a fi respinsă. Aşadar, este împotriva gândirii juridice, logice şi fireşti ca decizia de calcul al taxei pe poluare să fie considerată un act administrativ fiscal.
Răspuns la discuția taxa inmatriculare
Da. La Curtea de Apel Suceava s-au cistigat procese avind ca obiect taxa de poluare. Ar fi indicat sa te grabesti si sa depui contestatia la AFP Suceava in termen pentru a scapa de problemele privind nedepunerea in termen a contestatiei.#-o
Răspuns la discuția taxa inmatriculare
Si Bistrita Nasaud este in Romania. Legea ar trebui sa se aplice la fel peste tot in tara. Ma mir ca sint inca alte pareri.
Ca un raspuns mai clar. Da taxa de poluare este discriminatorie si poate fi recuperata printr-un proces in care trebuie sa stii ce sa ceri si ce legi sa invoci.
Răspuns la discuția taxa auto
Cu siguranta se poate cistiga un proces pe aceasta tema.Trebuie formulata bine actiunea.Mai trebuie stiut data la care au platit taxa.
Bafta. Pentru mai multe detalii ma poti contacta pe e-mail. Adressa mea este misterxs2000@yahoo.com.
Răspuns la discuția Intrare cu interfon,
Buna ziua. Daca montarea interfonului a fost hotarita in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari cu 50+1% din totalul proprietarilor atunci ceilalti proprietari sint obligati sa se conformeze. Politia nu are nici un drept sa intervina in aceasta situatie deoarece este prevazuta de legile in vigoare si anume Legea 230/2007.Nu poate un singur proprietar sa se opuna majoritatii celor care vor sa traiasca altfel si nici nu poate impune un singur om daca se fac sau nu imbunatatiri la partile comune ale unui imobil. In cea ce priveste accesul in imobil nu sinteti obligati sa-i dati chei de intrare(cartele )daca el nu plateste.
Daca cititi Legea 230/2007 puteti observa ca acel proprietar are urmatoarele:
B. Obligatii:
a) sa mentina in bune conditii proprietatea individuala, apartamentul sau spatiul cu alta destinatie decat aceea de locuinta, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala al celorlalti proprietari din condominiu;
b) sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar si justificat sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz, conform prevederilor din statutul asociatiei de proprietari;
c) sa contribuie la constituirea mijloacelor banesti si materiale ale asociatiei de proprietari si sa achite in termenul stabilit cota de contributie care le revine in cadrul cheltuielilor asociatiei de proprietari;
d) sa ia masuri, in cadrul asociatiei, pentru modernizarea, consolidarea, reabilitarea termica, precum si pentru cresterea performantei energetice a cladirii, dupa caz, potrivit prevederilor legale, si sa achite cota-parte din costurile aferente. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri. In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, conform prevederilor legale in vigoare; lucrarile de reparatii, interventii etc. se vor executa cu personal autorizat, potrivit legii;
e) sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii, daca ei sau alte persoane care actioneaza in numele lor au provocat daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu;
Deci nu trebuie sa va speriati daca proprietarul cheama politia pt ca acesta nu are nici un drept sa intervina. Daca acel proprietar vrea sa traiasca dupa propriile norme si legi sa se mute la o casa in padure ...........
Cu stima