avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate andreescovic

Activitate andreescovic

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema juridicaȘ
Am ajuns in fata instantei(fond) impreuna cu fratele meu pentru bunurile mostenite de la parintii nostri!
Precizez ca este vorba despre un teren intravilan si o casa batraneasca!
Mentionez ca a fost deschis in urma cu aprox 2 ani un dosar pentru impartirea terenului care este aproape de faza de pronuntare, iar acum am depus o cerere pentru impartirea casei!
Judecatoarea este vadit impartiala, dorind acum sa cumuleze dosarele, chiar daca unul este in faza de pronuntare si celalalt in faza incipienta,avand in vedere faptul ca el stapaneste bunurile si se bucura de fructele acestora doresc judecarea dosarelor in continuare separata!
Exista posibilitatea judecarii separate in continuare a acestor 2 dosare?(De ce s-a acceptat acest lucru iar acum nu se mai doreste asta)
Mentionez ca in primul dosar s-au acordat termene foarte lungi, judec. a acceptat din partea lui martori in stare de ebrietate care au spus lucruri grave la adresa defunctului nostru tata, injurii, etc.
Ce se poate face pentru ca pe mine ma intereseaza doar terenul, si doresc pronuntarea cat mai rapida a instantei in legatura cu acest lucru!
Buna ziua,
Va rog mult sa-mi spuneti daca exista vocatie succesorala dupa bunici ai nepotilor, daca parintii sunt renuntatori!
:(
Buna ziua!
Am o speta si as dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, mentionez ca nu sunt jurist!

Bunicii mei, sunt ambii decedati, cu doi fii care au ajuns in fata instantei pentru dezbaterea succesiunii!
Prima a decedat bunica mea, in urma cu 3-4 ani si anul trecut bunicul meu!
Dupa moartea bunicii nici unul dintre fii nu a facut o declaratie in fata notarului de acceptare expresa a succesiunii, in termenul de 6 luni prevazut de codul civil, parintii mei au fost cei care au facut cheltuieli cu immormantarea, au cumparat locurile de veci, si tot ce tinea de inmormantare!
Mentionez ca nici unul dintre fii nu locuia cu bunicii.
In continuare parintii mei s-au ingrijit de bunicul meu pana in momentul in care celalalt fiu, deci unchiul meu s-a mutat acolo abuziv, fara a-si trece domiciliul pe C.I., avand domicilul in alt judet pana in ziua de astazi cand scriu acest mesaj!
De cand s-a mutat acolo parintii mei au inceput sa ajunga mai rar acolo din cauza ca el este foarte agresiv si violent, ne ameninta, s.s.m.d., avand de la bunicul meu mai multe plangeri scrise de evacuare, dar care nu s-au materializat pana cand bunicul meu a decedat!
Acum unchiul meu invoca faptul ca el s-a mutat acolo si a acceptat tacit succesiunea, iar noi nu!
Mentionez ca dupa decesul bunicului parintii mei au acceptat expres succesiunea in fata notarului!
Acum avocatul lor spune ca noi nu am acceptat succesiunea dupa mama, iar ca s-a mutat acolo da!
Ce ma sfatuiti sa folosim in favoarea noastra pentru a demonstra ca tatal meu(unul dintre fii defunctului) nu a renuntat niciodata la succesiune, desi nu a facut nicio cerere de acceptare expresa in fata notarului in termenul legal dupa decesul bunicii mele!

Discuție Legea 330/2009
Buna ziua!
Ma numesc Ion Andrei si am o mare nelamurire referitor la aplicarea legii salarizarii unitare in domeniul bugetar:
Se face referire la abrogarea unor sporuri castigate in instanta: suplimentul postului si suplimentul treptei, printre altele(pt. functionari publici), dar legea nu se aplica in 2010.
Cum interpretati aceasta problema: SE APROGA SAU NU IN 2010 ACESTE SPORURI?
MULTUMESC ANTICIPAT!