avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar!

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema juridicaȘ
Am ajuns in fata instantei(fond) impreuna cu fratele meu pentru bunurile mostenite de la parintii nostri!
Precizez ca este vorba despre un teren intravilan si o casa batraneasca!
Mentionez ca a fost deschis in urma cu aprox 2 ani un dosar pentru impartirea terenului care este aproape de faza de pronuntare, iar acum am depus o cerere pentru impartirea casei!
Judecatoarea este vadit impartiala, dorind acum sa cumuleze dosarele, chiar daca unul este in faza de pronuntare si celalalt in faza incipienta,avand in vedere faptul ca el stapaneste bunurile si se bucura de fructele acestora doresc judecarea dosarelor in continuare separata!
Exista posibilitatea judecarii separate in continuare a acestor 2 dosare?(De ce s-a acceptat acest lucru iar acum nu se mai doreste asta)
Mentionez ca in primul dosar s-au acordat termene foarte lungi, judec. a acceptat din partea lui martori in stare de ebrietate care au spus lucruri grave la adresa defunctului nostru tata, injurii, etc.
Ce se poate face pentru ca pe mine ma intereseaza doar terenul, si doresc pronuntarea cat mai rapida a instantei in legatura cu acest lucru!
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 16:49, 3 Mai 2011
in functie de calitatea pe care o aveti in dosarul in care se judeca impartirea casei puteti solicita fie renuntarea la judecata, renuntarea la dreptul pretins (daca sunteti reclamant, insa riscati sa fiti obligat la plata unor cheltuieli de judecata), fie achisati la pretentiile fratelui daca sunteti parat si chiar nu va intereseaza casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in privinta clauzei din tranzactia succesorala. dovleacmihaela dovleacmihaela Buna seara . Am dezbatut o succesiune prin care noi cele doua parti reclamantul si parata am convenit sa stingem litigiul aflat pe rol prin semnarea unei ... (vezi toată discuția)
Succesiune - expertiza lotizare si impartire casa asanacheromel asanacheromel Va rog sa ma lamuriti intr-o problema . Exista pe rolul instantei un dosar de succesiune si datorita neintelegerilor va fi de impartit o casa de ... (vezi toată discuția)
Ajutor impotriva unei hotarari imorale eder eder Am avut un proces de succesiune si iesire din indiviziune la Judecatoria Sectorului 3, dosar 10433/301/2007, partile fiind eu pe de o parte si maica-mea si ... (vezi toată discuția)