avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate ramyra

Activitate ramyra

M-am intors din concediul de crestere copil pana la 2 ani in ziua cand copilul meu a implinit 2 ani. Am facut analizele medicale si psihologicul inainte cu aproximativ doua saptamani inainte de a reveni la serviciu la cererea societatii la care lucrez.Toate au decurs cum trebuie din prima zi de serviciu, mai exact am facut instructajul in cele 8 ore de lucru asa cum se face la SNTFM CFR MARFA. A doua zi de lucru insa am primit preaviz in care se specifica ca incepand cu data de 03.08.2010 pana in data de 30.08.2010 inclusiv,se acorda un praviz de 20 de zile lucratoare. La motivele din preaviz este specificat faptul ca sunt concediata individual datorita restructurarii si reorganizarii societatii,printre care si desfintarea postului ocupat de mine in scopul eficientizarii activitatii societatii.
La implinirea termenului de preaviz, urmeaza sa fie emisa decizia de concediere,incetarea contractului individual de munca,fiind din initiativa angajatorului pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, ca urmare a concedierii individuale.In preaviz se comunica faptul ca angajatorul a indeplinit obligatiile prevazute la art.65,66,69 si 70 din Codul Muncii si ca nu au avut posibilitatea de a oferi un alt loc de munca corespunzator pregatirii profesionale.Precizez faptul ca in luna martie (a.c.) s-au facut restructurari colective la societate , acestia au beneficiat de venit de completare iar de la personal mi-au zis ca eu nu beneficiez de nimic caci la mine este concediere individuala.Vreau sa spun ca pe lista de concediere colectiva am fost si eu introdusa impreuna cu inca doua colege care eram in crestere copil. Intrbarea este daca este legal cum s-a procedat in cazul meu si daca intradevar nu beneficiez si eu de venit de completare pe langa somaj?????

Azi pe la pranz ,am gasit o scrisoare pe numele soacrei mele care este decedata de 8 ani, un plic de la EOS KSI ROMANIA SRL(societate specializata in achizitia de creante). In notificarea respectiva scrie ca la data de 06.01.2010 soacra mea care este decedata inregistreaza catre societate VARDE IRELAND LIMITED(reprezentata de mandatar EOS KSI ROMANIA SRL) o datorie de 507,11RON,consecinta a nerespectarii contractului de servicii incheiat cu S.C MOBIFON S.A.Ei spun in notificarea respectiva ca au luat toate masurile necesare in vederea solutionarii acestui litigiu, ceea ce este o mare minciuna. Sustin ca este o mare minciuna de oare ce am sunat la EOS KSI ROMANIA SRL si le-am spus ca soacra este decedata si ca nu mi se pare just sa platesc aceata suma pentru ca telefonul mobil a fost furat in gara TG. MURES cand soacara mea se intorcea de la spitalul judetean si ca autorul afost prins si judecat. Nu cred ca este normal ca sa apara acum aceasta notificare in care sa se specifice ca difuncta are de plata suma de 507,11RON. Firma EOS KSI ROMANIA afirma in notificarea trimisa ca astfel a luat decizia de a apela la forta de costrangere a statului,pentru a o obliga pe defunta sa achite suma datorata.In notificare mai scrie ca executorii judecatoresti vor avea indatorirea sa isi exercite atributiile si sa efectueze orice act necesar pentru indeplinirea executarii silite in vederea recuperarii integrale a debitului fata de SC MOBIFON SA.Tot in notificare scie ca daca in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii notificarii in conturile EOS KSI ROMANIA intra suma datorata atunci se opreste automat demararea procedurilor judecatoresti. In final as vrea sa ma sfatuiti ce am de facut in aceste conditii. #-o#-o#-o#-o#-o#-o
Anul trecut am vrut cu sotul meu sa cumparam o masina de la un coleg de serviciu de al sotului dar neavand toata suma ne-am inteles sa dam un accont de 1050 de euro iar restul de bani in rate lunare de 200 de euro, lucru pe care l-am si facut.Au fost toate bune si frumoase pana ce am luat masina si am constatat ca este defecta.Am vorbit cu acesta si a luat masina inapoi chipurile sa o repare caci acesta dispune si de un atelier auto .Dar ca zilele treceau si el tot ne purta cu vorba ca e gata azi , ca e gata maine si altele.La o luna de zile ii spune sotului ca nu-i mai da masina dar ca sa stea linistit ca o sa ne dea cei 1800 de euro inapoi. Zilele au trecut si noi nu am vazut nici un ban de la acesta si nici masina inapoi.Sotul i-a zis ca il da la politie daca nu-i da banii inapoi iar acesta i-a spus ca:" poti sa te duci ca nu ai nimic la mana ca sa demonstrezi ca eu am primit ceva de la tine". Intrebarea este daca pot sa-mi obtin banii inapoi pe cale juridica sau chiar nu se mai poate?!
P.S. Am omis sa spun ca sunt catva colegi de ai sotului care stiu ce sa intamplat doar ca accontul l-am dat la noi acasa fara martori.Am facut totul pe incredere fara sa avem martori cand am dat banii si respectiv cand am luat masina. Va rog din suflet sa-mi raspundeti !!!!

Multumesc pentru intelegere!