avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate iulian1

Activitate iulian1

Buna. Ziua.Am de făcut o succesiune după decesul tatălui meu in anul 2023 și mama in anul 2007.Succesori sunt eu ,fiu și doi copii al fratelui meu decedat în 2013.Masa sucesorala se compune dintr-un apartament și două locuri de veci pe numele mai.Cei doi nepoți pretind despăgubire la partajin bani și eu nu sunt dispus sa accept.Va rog să-mi spuneți pașii procedurali și unde,la notar inițial și apoiin instanta ori direct in instanta?
Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Succesiune
Am avut azi primul termen.Am obtinut un alt termen pentru a ma apara .Surpriza insa a venit de la reclamant ,pentru ca nu-i mai pot spune frate si anume el cere tot apartamentul ca mostenire!!Ce credeti ?
Răspuns la discuția Succesiune
Idea este buna,dar din pacate greu de aplicat.Fratele locuieste impreuna cu tatal meu si tatal meu sta la mine de o luna de zile.Datorita bolii de care sufera fratele avand gr 2 de handicap si cu zeci de internari la spitalul de psihiatrie s-a manifestat in asa fel incat la determinat pe tatal meu sa parasesca locinta si l-a amenintat ca nu mai are ce cauta acasa fara hotarire judecatoresca.De suparare tatal meu nu doreste sa se prezinte la proces.Am dreptul eu sa-l reprezint si ce ar trebui sa prezint in instanta.Multumesc
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua.Tatal meu de 85 de ani are un apartament proprietate comuna cu mama mea , care este decedata de 4 ani.Fratele meu (singurul) a deschis in instanta actiune de succesiune anul acesta.Tatal meu in calitate de pirit nu doreste sa se prezinte la primul termen.El a primit citatie dar eu nu.Va rog sa ma lamuriti ce trebuie eu sa fac si ce se poate intimpla in aceasta situatie? Va multumesc.
Răspuns la discuția Demisie
Va multumesc pentru lamurire.In cazul meu cum as putea beneficia de somaj.
Discuție Demisie
Buna ziua.Am contract de munca cu timp partial de 2 ore.Anul acesta am lucrat in medie de 40 ore pe luna,dar am avut surpriza sa constat ca figurez in actele contabile ale societatii ,timp de 3 luni,co 0 ore,somaj tehnic.Pot sa cer demisia pe motive ce tin de angajator? Se poate obtine drept de somaj ,in acest caz? Mentionez ca am contractul acesta de peste 3 ani.In urma cu o luna mi-a fost schimbat contractul de 2 ore,cu 8 ore.In continuare exista situatia de a lucra fara sa fiu pontat in anumite situatii dictate de patron.
Salutare.Am varsta de 47 de ani si am doua contracte de munca cu timp partial de 2 ore.Sunt inregistrat la AJOFM cu dosar ca persoana in cautarea unui loc de munca neindemnizabil.Intrebare:o firma ma poate angaja cu un contract de munca cu 8 ore si sa beneficieze subventia de la stat la salarizare si alte facilitati conform legislatiei in vigoarei.Daca se poate si care sunt conditiile.
Răspuns la discuția drept de indemnizatie de somaj
Multumesc de raspuns,dar am strecurat o greseala de interpretare.In decizie nu se mentioneaza demisie ,ci acordul partilor .Ca urmare a cererii mele de demisie la propunera lor de a opta pt. demisie sau somaj.Dar eu ma refer la situatia actuala ,ce posibilitate am de a beneficia de somaj,avind in vedere ca am contract de munca cu timp partial de 2 ore din anul 2007 .07 pana in prezent.
Răspuns la discuția drept de indemnizatie de somaj
Nu a-ti inteles .A fost un troc mi-am vindut locul de munca pe un salar.Am cerut mai mult dar nu mi-au dat pt. ca eram angajat la acea firma de 2 ani de zile.Deci mi-au propus sa aleg ,somaj sau demisie cu un salar la plecare.Am si decizie in care se mentioneaza demisia si salarul primit la plecare.Deci angajatorul a dorit sa-mi restructureze postul fara alta posibilitate de schimbare a locului de munca.Am ezitat sa iau somaj din cauza celui de al doilea contract de munca care ma impiedica in acel moment.