avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua.Am contract de munca cu timp partial de 2 ore.Anul acesta am lucrat in medie de 40 ore pe luna,dar am avut surpriza sa constat ca figurez in actele contabile ale societatii ,timp de 3 luni,co 0 ore,somaj tehnic.Pot sa cer demisia pe motive ce tin de angajator? Se poate obtine drept de somaj ,in acest caz? Mentionez ca am contractul acesta de peste 3 ani.In urma cu o luna mi-a fost schimbat contractul de 2 ore,cu 8 ore.In continuare exista situatia de a lucra fara sa fiu pontat in anumite situatii dictate de patron.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:11, 25 August 2010
In legatura cu neconcordanta orelor lucrate cu nr. orelor pontate, puteti face o sesizare la ITM, sau chiar actiune in justitie.
Daca va dati demisia, pentru orice motiv, nu veti putea beneficia de somaj.
Va multumesc pentru lamurire.In cazul meu cum as putea beneficia de somaj.
Avand program numai de 2 ore pe zi, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultmii 2 ani sa aveti lucrate 48 de luni lucrate cu 2 ore pe zi ceea ce este imposibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie schimbare loc de munca jax jax Buna ziua, Am fost angajat in oct. 2008 cu subventie...societatea la care lucrez se afla in declin, angajatorul presimt ca o sa ma roage sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa mi inchei un contract de munca fara sa imi dau demisia dupa c am fost data afara?si daca am dreptul la preaviz dupa 1.7ani vechime danusia_casablanca danusia_casablanca C pot sa va intreb este k,dupa 1 an si 7 luni cu carte de munk,am fost data afara,neavand preaviz si nici vreo sansa la locul de munk pt a sta acele 4 ore de ... (vezi toată discuția)
Drept de indemnizatie de somaj iulian1 iulian1 Buna ziua.In anul 2008.07.01 mi-am dat demisia cu acordul partilor art.55 lit.b ,la alegere dintre somaj sau demisie cu acordarea unui salar la plecare.Am ales ... (vezi toată discuția)