C pot sa va intreb este k,dupa 1 an si 7 luni cu carte de munk,am fost data afara,neavand preaviz si nici vreo sansa la locul de munk pt a sta acele 4 ore de munk qm cere preavizul de a fii platita.Cerandu mi apoi demisia eu nevrand sa o dau deoarece nu am plecat eu si nu am primit acel preaviz,cum as putea sa mi inchei aceea carte de munca,fara a demisiona,si sa zicem daca as putea sa primesc aceea plata a preavizului,doarece acel patron nici nu doreste sa mi dea somaj.Sau as putea sa l dau in judecata pt ca verificandumi cartea de munca am aflat ca eram trecute decat cu 2 ore de munca pe zi eu lucrand cate 12 ore zilnic,pe aceea perioada de 1 an si 7 luni.C MA SFATUTI SA FAC?SI CU AS PUTERA INCHEIA ACEST CONTRACT FARA DEMISIE?SEMNANDU MI EI ACEL CONTRACT DE MUNCA EU AFLAND FACANDU MI COPII LA I.T.M.VA MULTUMESC
1. Ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj nu trebuie sa va dati demisia sau sa cereti incetarea CIM cu acordul partilor. Intre timp mergeti la serviciu in fiecare zi pentru a nu da motive de concediere disciplinara.
2. Faceti urgent o sesizare scrisa la ITM cu toate problemele ridicate aici si dupa primirea raspunsului mai discutam. Ati putea sa-l dati in judecata pe angajator intre timp dar v-ar folosi foarte mult, in instanta, si raspunsul de la ITM.
faceti urgent sesizare la itm cu toate problemele ridicate de dvs aici.
nu aveti dreptul la somaj daca ati fost pontata cu doar 2ore/zi pt ca nu cumulati stagiul necesar de12luni lucrate din ultimele 24 (12luni a 8ore/zi- se considera stagiu suficient)
in functie cu raspunsul dat de itm reveniti cu detalii. cel mai important este sa nu mai semnati nici un act la firma si nici demisia #-o
Sesizare itm
georginhio
buna ziua,
am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)