avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate lerua

Activitate lerua

Răspuns la discuția Ord 34/achizitii publice
Am raspuns in timp util -adica in timpul de valabilitate a ofertei si am precizat acodul de prelungire
S-a cerut prelungirea valabilitatii ofertei si a scrisorii de garantie .S-a realizat prelungirea scrisorii de garantie si s-a omis mentiunea si ; prelungirea ofertei ; in scrisoarea de raspuns ,raspunsul fiind in termen.
Intrebare:
Se considera implicit prelungirea ofertei prin prelungea scrioareii de garantie ,s-au este nevoie de o precizare suplimentara ,procedura fiind in desfasurare sau autoritatea trebuie sa transmita o noua clarificare ,sau se exclude din procedeura ?
Sunt interesat cum as putea sa-mi fac publicitate gratuita pe acest site? Am vazut ca este utilizat de un numar mare de vizitator si consider ca este o oportunitate buna pentru publicitate. As dorii amanunte despre acest subiect.
Multumesc
Răspuns la discuția PARTICIPARE EN CONSORTIU....
Buna ziua,
Filiala din Romania poate participa in consortiu,responsabilitatea acestei companii este precizata clar prin dncumentele de calificare (a se vedea formularele obligatorii ).
weekend placut !
Partile sociale la un srl pot fi vindute sau cesionatee la simpla negociere a partilor,fiint doar un act comercial simplu cu mentiunea autentificarii actului.
Aceasta operatiune poate fi sau nu restrictionata , daca da de cine si cum ? (se mentioneaza ca actoinarii sunt in acord cu operatiunea)
I
Pe parcursul derularii licitatiilor publice se constata tot mai des urmatoarele proceduri ale comisiilor de licitatie sau ale autoritatilor publice lasand impresia nerepectarii flagrante a legii in special, a OG.34.
Azi propunem o speta :
- anularea procedurii atunci cand locul 1, definit la deschidere ofertelor, nu corespunde asteptarilor…

Avertisment: in situatiile de mai jos si nu numai principiile fundamentale care stau la baza unei achizitii publice (conform directivei europene si a OUG 34/2006 etc.) – si in particular a) nediscriminarea b) tratamentul egal d) transparenta si f) eficienta utilizarii fondurilor publice nu pot fi respectate.

Anularea procedurii se face de obicei in urmatoarele situatii :

a)-cel de pe locul 1 este contestat de un alt(alti) candidat la consiliul national ,care in loc sa-si faca meseria, sa analize pertinent contestatiile, sa le puna in acord cu caietele de sarcini, cu procedurile similare europene in domeniu, sa asigure conditiile minimale de competitie a ofertantilor, anuleaza licitatia pe motive tehnice , neconfomitati de ordin tehnic, impreuna cu autoritatea contractanta - ( aici in zona tehnicului o contestatie in instanta fiind aprope imposibil de cistigat -argumente tehnice multiple,expertize ,timpetc.),refuza categoric sa-si asume responsabilitatea unei decizii in conf.cu dispozitiile legii si a atributiilor pe care le are.
b) -cel de pe locul 1 este probabil necunoscut suficient, cu toate ca raspunde criteriilor de calificare din caietul de sarcini in special fisa de date a achizitiei se cauta:
-neconfomitati de ordin tehnic (care in realitate ele nu sunt neconfomitati si sunt foarte usor de combatut de operatorul economic de p locul1),
-se cauta argumente de aceeasi natura si pentru ceilalti candidati ( care cu siguranta sunt interesati sa se anuleze licitatia ,astfel vor avea o noua sansa)
si in acest mod se ia decizia de anulare a procedurii. de licitatie.

Din cunostintele mele, pana in prezent, nu au fost gasite suficiente argumente pentru a contracara deciziile autoritatii de solutoinare a contestatiilor altfel decat a decis autoritatea contractanta.
Ce se intimpla?

1 intarzierea cu buna stiinta a accesarii fondurilor europene pentru progamele deja lansate;
2. riscul suspenderii sau anularii acestor fonduri atunci cand se depasesc perioadele de accesare.
3 opratorii economici nu sunt pusi intr-o competitie reala asa cum cere OG 34.
4. deteriorarea imaginii autoritatii contractante in fata competitorilor insemnati si seriosi si implicit renuntarea acestora de a mai participa la aceste licitatii;
5. multe firme se retrag din competitie cu toate efectele negative asupra mediului de afaceri
6. pierdea finantarilor proprii a acestor competitori si increderea acestora in mediul de afaceri
7. consecinte majore asupra operatorilor economici locali etc.

In situatiile cunoscute nu au fost luate deciizii in favoarea operatorilor economici si numai in favoarea autoritatilor contactante cu toate demersurile facute.

Ce se poate face ,cum si unde trebuie actionat pentru o justa apreciere a competiorilor, etc.?