Daca am absolvit studii superioare de lunga durata si ulterior am dobandit, in sectorul privat, peste 12 ani vechime in specialitatea studiilor respective, pot concura pentru un post de functionar public clasa I grad superior, unde se cere vechime in specialitatea studiilor mele??? sau la intrarea in corpul functionarilor publici trebuie sa incepi ca debutant?
Buna ziua!
Am si eu o mica problema cu EOS: am primit mai devreme un telefon in care mi-a spus o d-ra ca am o datorie la conex de 2400 ron pentru un contract din 1999 la care ultima plata sau ultima factura e din noiembrie 1999. Am spus ca nu-mi aduc aminte (si asa e) iar ea mi-a dat un nr. de fax la care sa fac o cerere pentru a-mi trimite contractul de atunci. ( eu m-am mutat de 10 ani de cand m-am casatorit si mi-am schimbat numele - nu stiu de unde au luat nr. meu )
Ce ma sfatuiti?
Am si eu o nelamurire in ce priveste activitatea unei firme care are casa de amanet si anume:
Conform noilor norme se cere ca IFN-urile sa specifice in actul consitutiv la activitatile secundare ca acestea se desfasoara in masura in care sunt legate de activitatea principala.
Intrebarea mea este daca eu ca si casa de amanet cu activitatea principala"alte activitati de creditare" si cea secundara "comert cu amanuntul al ceasurilor si bijuteriilor in magazine specializate", si cu autorizatie de la ANPC atat pentru vanzarea cat si pentru cumpararea de metale si pietre pretioase, pot vinde doar obiectele provenite din amanet sau pot cumpara si de la diversi distribuitori.