avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate Viorica Bog

Activitate Viorica Bog

Răspuns la discuția Mansardare
multumesc!
Răspuns la discuția Mansardare
Multumesc!
Discuție Mansardare
Locuiesc in Centrul Vechi al orasului. Un vecin, cu bani, a cerut aprobare sa repare podul. Avand autorizatie de reparatii a mansardat o parte din pod (bucatarie, baie, camere) si s-a extins prea mult. Ne-a luat jumatate de pod. Intrebarea mea este-cine poate verifica de cat spatiu dispune si daca este legal ce a facut. MultumescX-(
Discuție Club
Locuiesc in Centru Vechi din Brasov. In casa care este locuita de mai multe familii, un vecin ne-a cerut aprobarea asta vara sa-si transforme domiciliul in spatiu comercial, fara sa precizeze ce o sa faca. In cazul in care deschide un bar sau un club este suficienta aprobarea care o are de spatiu comercial? Noi nu ne mai dorim un bar in curte. Avem unul care nu plateste utilitatile si ne innbuneste cu muzica noaptea. Un birou, magazin, ar merge. Dar nu club.
Multumesc.:((
Răspuns la discuția plata APA
Nu cunosc situatia contractuala a barului. Deoarece mi-a fost inmanata si cartea de imobil, saptamana aceasta incerc sa aflu care este situatia actelor. Voi reveni. Multumesc pentru interes!
Răspuns la discuția plata APA
Barul nu vrea sa faca separare. Doamna care se ocupa cu plata apei a decedat. M-am oferit sa ma ocup. sunt inginera, m-am pensionat si am mai lucrat cu facturi. Desi sunt mai multe apartamente, eu am incheiat contractul cu APA . Nu stiu daca exista alta procedura. Inainte factura era pe numele vecinei care a decedat.
Discuție plata APA
Locuiesc in centrul vechi din oras. In curtea noastra un apartament este inchiriat unei societati comerciale. Este un bar care are si terasa in strada. Problema este ca patronul acestei societati nu contribuie la plata apei. Cei de la APA au spus sa le inchid apa. Eu nu pot sa fac lucrul acesta. S-a trimis o notificare ca se va inchide apa din cauza restantelor, dar cei de la APA nu au facut lucrul acesta. Deoarece factura este pe numele meu, sunt ingrijorata. Avand o pensie foarte mica, nu am nevoie de astfel de probleme. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, Cui sa ma adresez. De asemenea m-ar interesa sa stiu daca sunt cu actele in ordine. Nu vor sa spuna numele firmei (cartea de imobil este la mine). Si nu au cerut semnatura locatarilor. Va multumesc!
Răspuns la discuția acte locuinta furate
Va multumesc inca odata pentru sfaturi.
Mentionez ca atunci cand am cumparat garsoniera in 1998 s-a facut contractul de vanzare cumparare in 3 exemplare si eu am primit 2 exemplare. Deci eu am un exemplar al contractului de vanzare-cumparare semnat in original. Iar ordinul prefectului, din intamplare, l-am copiat si legalizat tot in doua exemplare. Si posed si un exemplar al ordinului prefectului legalizat. Deci eu am actele in totalitate.Iar actul de intabulare era in alt dosar si acela tot la mine este.
Deci hotul s-a ales cu un exemplar al actului de vanzare cumparare si ordinul prefectului in original.
Maine am sa merg la toate institutiile pe care mi le-ati indicat.
Dansul m-a sunat cu numarul de telefon ascuns Deci nu le-a gasit actele, mi le-a furat din geanta. Si presupun ca sunt indivizi care pandesc la Cadastru persoane care scot acte. Si vroia sa vina la adresa mea sa discutam, mentionand ca se pot intampla multe cu actele. Nu puteam sa invit un necunoscut si hot pe deasupra. Nu a mai revenit cu telefonul.
Răspuns la discuția acte locuinta furate
Va multumesc mult pentru consiliere. Va doresc multa sanatate!
Am o garsoniera in centrul Brasovului. Am reusit sa-i fac intabularea zilele acestea. M-a sunat cineva (pe numar privat) ca are contractul meu de vanzare-cumparare si ordinul prefectului si ca ar trebui sa ne intalnim sa discutam. Mi s-au furat cand am iesit de la cadastru, dupa ce am platit taxa la casierie. Am refuzat intalnirea ca nu stiam ca intr-adevar domnul acela avea actele mele. Dar acasa am verificat si intr-adevar lipseau. Eu mai am cate un exemplar original din acele acte plus actul de intabulare. Puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa nu se foloseasca de actele mele si ce pericol ar fi? Multumesc!