avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata APA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata APA

Locuiesc in centrul vechi din oras. In curtea noastra un apartament este inchiriat unei societati comerciale. Este un bar care are si terasa in strada. Problema este ca patronul acestei societati nu contribuie la plata apei. Cei de la APA au spus sa le inchid apa. Eu nu pot sa fac lucrul acesta. S-a trimis o notificare ca se va inchide apa din cauza restantelor, dar cei de la APA nu au facut lucrul acesta. Deoarece factura este pe numele meu, sunt ingrijorata. Avand o pensie foarte mica, nu am nevoie de astfel de probleme. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, Cui sa ma adresez. De asemenea m-ar interesa sa stiu daca sunt cu actele in ordine. Nu vor sa spuna numele firmei (cartea de imobil este la mine). Si nu au cerut semnatura locatarilor. Va multumesc!
1.Dati mai multe detalii : initial spuneti "curtea noastra", iar ulterior ca factura este doar pe numele dvs....
2.De ce nu exista contor separat pe conducta care deserveste barul ?
Barul nu vrea sa faca separare. Doamna care se ocupa cu plata apei a decedat. M-am oferit sa ma ocup. sunt inginera, m-am pensionat si am mai lucrat cu facturi. Desi sunt mai multe apartamente, eu am incheiat contractul cu APA . Nu stiu daca exista alta procedura. Inainte factura era pe numele vecinei care a decedat.
Exista contract cu acel bar ?
Ce scrie in acel contract referitor la plata utilitatilor(apa) ?
Nu cunosc situatia contractuala a barului. Deoarece mi-a fost inmanata si cartea de imobil, saptamana aceasta incerc sa aflu care este situatia actelor. Voi reveni. Multumesc pentru interes!
Daniel4x4 a scris:

1.Dati mai multe detalii : initial spuneti "curtea noastra", iar ulterior ca factura este doar pe numele dvs....
2.De ce nu exista contor separat pe conducta care deserveste barul ?

Se intilneste in multe orase (mai ales in Ardeal) aceasta situatie. Exista un condominiu de mai multe imobile cu o curte comuna. Utilitatile sint la comun si, in trecut, din comoditatea regiei de apa si nestiinta locatarilor s-a facut contract cu un singur locatar. Acesta imparte valoarea facturii de obicei dupa numarul de persoane (desi am vazut 1 persoana care consuma mai mult decit o familie din 3 persoane - caz real), aduna banii si achita factura. Unele firme au cumparat apartamentul cu iesire la strada si... vedeti ce se intimpla.

Alte discuții în legătură

Legalitate asociatie proprietari mdutan mdutan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.... Locuim de 3 ani intr-un ansamblu rezidential nou format din 4 blocuri, pe aceeasi strada. Pana astazi nu ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari georgemazilu georgemazilu Buna ziua, Bunicii mei au avut o bucata mare de teren care le-a fost retrocedata. La momentul respectiv nu au putut sa o vinda in intregime si au decis sa o ... (vezi toată discuția)
Alimentarea cu apa intr-un condominiu - 2 beneficiari dar singur titular de contract cristinalauraconst cristinalauraconst Buna seara.... va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am in legatura cu o casa a bunicii mele. Bunica statea in Sighisoara la casa, intr-o curte ... (vezi toată discuția)